Annons

Nytt besked: Högst 300 åskådare på YIF-match

På onsdagen gav Ystads IF:s klubbchef Andreas Narsell beskedet att högst 500 åskådare tillåts på torsdagens match i Ystad arena mellan YIF och Skövde.
Den siffran är nu ändrad till 300.
Handboll • Publicerad 12 mars 2020

Bakgrunden till beslutet är att regeringen på onsdagen valde att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation att publika evenemang högst får ta in 500 personer. Detta för att förhindra spridning av det nya coronaviruset.

Anledningen att YIF till kvällens match mot Skövde ändrat sin siffra från 500 till 300 beror på att man kommer att räkna totalt 500 personer i arenan. I de 500 ska utöver åskådare alltså spelare, funktionärer, och andra nödvändiga aktörer under en handbollsmatch inrymmas.

Annons

YIF skriver att när antalet når 500 i Ystad arena kommer entrén att stängas.

Säsongskort gäller men man måste också vara först till kvarn.

Matchen börjar klockan 19 i kväll och Ystads Allehanda liverapporterar från arenan. OBS! Det kommer att vara fri läsning på liverapporteringen, både från YIF:s och IFK:s matcher i kväll.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons