Annons

Oavgjord rysare mellan IFK och RIK

(Uppdaterad version 22.15) IFK Ystad och Redbergslid delade på poängen. 29-29 (16-14) slutade söndagens toppmatch i elitserien.
Sport • Publicerad 16 februari 2003

Svensk klubbhandboll demonstrerade ett styrkebevis i går. När IFK Ystad och Redbergslid drabbade samman bjöds det på just sådan handboll man önskar att få se i varenda match. Tillställningen präglades av stort kunnande, svängningar i målprotokollet och en rafflande avslutning. 29-29 (16-14) var ett rättvist slutresultat som man i båda lägren bör känna förnöjsamhet över. - Ånyo blev det en jättefin handbollsmatch mellan oss med fina individuella prestationer i båda lagen, konstaterade IFK-tränaren Jan "Proppen" Karlsson. Tabellettan Redbergslid har sviktat betänkligt sedan elitseriens återstart med oväntade förluster mot Drott och Skövde samt en föga imponerande uddamålsseger mot Hammarby. Insatsen mot IFK Ystad var ett steg i rätt riktning för Göteborgslaget. IFK doppade mot Sävehof borta i öppningsmatchen men har sedan tagit stabila segrar mot Tumba och H 43. Även om det "bara" blev oavgjort mot RIK i går så var det en av de absolut bästa matcherna för säsongen. Marcus Ahlms målfrossa har ni förmodligen redan läst om. En annan gigant i hemmalaget var Kaupo Palmar som bland annat svarade för sex mål. Kaupo har de senaste åren utvecklats från att vara en renodlad skytt till att även bli en genombrottsspelare och framspelare. I går visade han en härlig vilja när han gång efter annan bände sig igenom RIK-försvaret alternativt laddade bössan från den prickade linjen. Han spelade också fram till fyra av Marcus Ahlms linjemål. - Överhuvudtaget fungerade niometersspelet bra den här gången. Mathias och Krzysztof var duktiga i första medan Stian och Kaupo kom starkt i andra, fortsatte Proppen. Redbergslid, anfört av 14-målsskytten Martin Boquist, var mestadels i ledningen i första halvlek. Gästerna ledde som mest med 10-7 men sedan kom IFK tillbaka, var ikapp vid 11-11 och gick till pausledning med 16-14. Anders Persson gjorde inte sin första räddning förrän efter elva minuters spel men kom sedan in i matchen och bidrog också till att IFK kunde vända. Hemmalaget fortsatte att vara något eller några mål före i upptakten av andra halvlek men när 19-17 förvandlades till 19-21 inom loppet av två och en halv minut var det nog mer än en av de 1 701 på läktarna som anade oråd. Tre raka IFK-mål, varav det sista efter en förnedrande kontringsknorr från Fredrik Petersens sida, vände emellertid på steken igen. Två utvisningar på Kaupo Palmar såg ut att sätta nya käppar i hjulet för IFK. RIK återtog ledningen, bland annat hade man 24-26, men hemmakillarna mobiliserade en sista kraftansträngning och hade så när fått med sig hela poängskörden. Vid ställningen 29-29 och 40 sekunder kvar fibblade RIK ut bollen över sidlinjen och IFK fick chansen att avgöra. Något riktigt avslut kom man emellertid inte fram till utan RIK höll tätt tiden ut. - Det var synd att vi inte kunde avgöra i slutet men å andra sidan tycker jag att det var starkt av oss att komma tillbaka. RIK brukar ju vara bra på att knyta till när man väl kommit upp i ledning, avslutade Proppen.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons