Oavgjort för Malmö i Champions League-genrepet

Ett sent kvitteringsmål förstörde dagen för Malmö FF. Det blev 1–1 i Champions League-genrepet mot IFK Norrköping.
Fotboll • Publicerad 11 september 2021
Det blev 1–1 mellan Malmö FF och IFK Norrköping i allsvenskan
Det blev 1–1 mellan Malmö FF och IFK Norrköping i allsvenskanFoto: Andreas Hillergren/TT

På tisdag kommer Juventus till Malmö för MFF:s första gruppspelsmatch i Champions League på sex år.

Genrepet mot IFK Norrköping slutade 1–1 sedan Samuel Adegbenro nickat in en frispark från Jonathan Levi i den 95:e minuten.

– Det är galet, helt otroligt. Vi är så glada över att få en poäng med oss, säger Adegbenro till Discovery.

Det såg länge ut att bli Malmö-seger sedan Adi Nalic gett hemmalaget ledningen efter nästan en timmes spel.

Iskallt mötte Nalic Felix Beijmos inlägg längs marken med en klack och styrde från straffpunkten in bollen bakom IFK Norrköpings målvakt Oscar Jansson.

IFK Norrköping började annars bäst och hade mycket av spelet i inledningen. Bortalaget fick också en straff tidigt när domaren Adam Ladebäck upptäckte en ojusthet från Søren Rieks sida i kamp med Marco Lund under en duell efter en hörna.

Missade straff

Men Malmös målvakt Ismael Diawara var snabbt nere och räddade straffen Christoffer Nyman slog till vänster om honom.

Några minuter senare hade Jonathan Levi ett stolpskott för IFK Norrköping, därefter tog Malmö över.

Förutom Nalics mål hade ständigt farlige Antonio Colak flera målchanser och bland annat en boll i stolpen i den andra halvleken. Nalic hade även en nick i ribban på tilläggstid.

Saknade stjärnor

Malmö kom till spel med flera stjärnor borta. Mittfältsgeneralen Anders Christiansen var avstängd efter att ha tagit ut sin ilska på en stol efter förlusten mot Hammarby före landslagsuppehållet.

Även Jo Inge Berget saknades efter tre gula kort och på den allt längre skadelistan återfinns målvakten Johan Dahlin, Oscar Lewicki och Niklas Moisander. Bland annat.

Risken finns att den skadelistan förlängs med Bonke Innocent. Mittfältaren blev utbytt redan i den 22:a minuten efter att ha legat med smärta på gräsmattan flera gånger i inledningen.

Malmö FF missade chansen att ta över serieledningen. AIK, som spelar på måndag, kan nu rycka ifrån och även Djurgården kan utöka försprånget gentemot Malmö om det blir seger i söndagens Stockholmsderby mot Hammarby.