Oavgjort genrep inför slutspelet

Varannadagslaget IFK Ystad har blandat friskt mellan bra och dåliga matcher.
Sport • Publicerad 24 mars 2004

IFK Ystads tränare Jan "Proppen" Karlsson önskade sig ett bra genrep inför slutspelet. Det blev sådär. I sista elitseriematchen för säsongen spelade IFK Ystad och Kroppskultur oavgjort, 22-22 (13-11). - Jag tycker inte vi ska leta fel, utan i stället koncentrera oss på det som var bra. I den här matchen hämtade vi ett underläge igen, det är andra matchen i rad. Det kan lätt bli en snedfokusering om man bara håller på med felsökning, sa Jan Karlsson. IFK Ystad har den här säsongen fått heta varannandagslaget, "di röe" har friskt blandat mellan riktigt bra och riktigt dåliga matcher. Mot slutet av säsongen har det nästan blivit varannanminutslaget. Det är väldig skillnad mellan IFK:s högsta och lägsta nivå under i matcherna. I matchen mot Kroppskultur tappade IFK en 13-8-ledning till underläge 14-16. - När de hämtade in underläget tappade vi fokus och koncentration på spelet. Det var en alldeles för lång svacka. Tyvärr kom den runt paus - det är under den perioden som jag tycker att vi skulle kunna ta ett extra krafttag, sa Jan Karlsson. Lagkaptenen Carl-Johan Andersson har ingen riktig förklaring till varför IFK Ystads spelare emellanåt hamnar i djupa svackor under matcherna. viktig ledarroll - Nej, det undrar vi också. Koncentrationen och tempot går ned. Bland annat har vi försökt med att ta in Konrad (Rasmussen), som är bra på att få igång tempo och driva på, säger Carl-Johan Andersson, som också har en viktig ledarroll i laget. - Självklart har jag också ett stort ansvar att driva på laget. Det här är en sak som vi måste förbättra till nästa säsong, det är saker som tar tid och inte något som händer över en dag. Sedan Kroppskultur kommit ikapp och gått förbi IFK i målprotokollet kändes bortalaget klart hetare i matchen. IFK Ystad tvingades kämpa för varje mål, men släppte aldrig iväg Kropps mer än till två bollars försprång. - Vi gjorde en bra match förutom en period i första halvlek. Vi höll en god takt i matchen och hade det lilla flytet. Det kändes som om vi var mer hungriga och därigenom fick vi också små fördelar. Vi tog någon retur extra och bollen studsade vår väg, sa Kroppskulturs tränare Thomas Franzén. - I den här matchen var det dessutom det hetare laget som fick domsluten med sig, det märktes tydligt, fortsatte Franzén. Dalibor Doder kvitterade till både 21-21 och 22-22. När IFK:s sista mål kom återstod nästan tre minuter av matchen. Därefter hade Krzysztof Fatalski två ypperliga lägen att avgöra matchen, men Kroppskulturs duktige målvakt Petter Hansson stod i vägen. - Precis som mot Malmö hade vi många chanser att avgöra matchen, men spelarna är inte kalla tillräckligt i de avgörande läget. De blir alldeles för ivriga när läget dyker upp, sa Jan Karlsson. IFK-tränaren har en vecka på sig att få ordning på skärpan i avsluten. Nästa fredag inleds slutspelet.