Annons

Öberg tillbaka i världscupen – Nilsson petad

Skidskytte • Publicerad 10 januari 2023
Hanna Öberg är en av sex svenska damer som tävlar i Ruhpolding. Arkivbild.
Hanna Öberg är en av sex svenska damer som tävlar i Ruhpolding. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Hanna Öberg har tillfrisknat från sin förkylning och är tillbaka i skidskyttelandslagets trupp till världscupen i Ruhpolding, där tävlingarna drar i gång på onsdagen.

"Efter en helg utan tävlingar är suget stort att få vara med igen. Formen känns av förklarliga anledningar en aning oviss men jag ser framför mig att den allt eftersom ska bli bättre och bättre de kommande veckorna", säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Talangfulla junioren Sara Andersson, som tog guld och brons vid JVM i fjol, får också chansen att göra världscupdebut. Det betyder samtidigt att Stina Nilsson petas, för att i stället köra IBU-cuptävlingarna i Pokljuka.

"Innan jul sköt hon väldigt bra men fick inte till åkningen. Den senaste veckan har åkningen varit bra men skyttet inte fungerat. Nu hoppas vi att hon verkligen tar den chansen och hittar tillbaka till den höga nivå som vi vet att hon har", säger huvudtränaren Johannes Lukas.

Fakta: Sveriges trupp

Damer: Elvira Öberg, Linn Persson, Anna Magnusson, Mona Brorsson, Hanna Öberg, Sara Andersson.

Herrar: Martin Ponsiluoma, Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Peppe Femling, Emil Nykvist, Malte Stefansson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons