Annons

ÖIK krossade allt motstånd

Österlens IK:s A-pojkar gjorde rent hus bland motståndarna i helgens steg 2 i pojk-SM. Laget tog fyra raka segrar med förkrossande marginal och kvalificerade sig därmed för steg 3 första helgen i december.
Sport • Publicerad 10 november 2008

– Killarna var riktigt taggade inför hemmapubliken och skötte sig utmärkt. Det visade sig vara stor klasskillnad mellan oss och motståndarna, sa ÖIK:s lagansvarige, David Hedlund.

Österlen inledde med att slå HK Malmö med 23–5. Därefter blev det 32–13 mot KFUM Kalmar, 34–20 mot Hässleholm och 28–17 mot Borås. – Vi skulle egentligen tagit oss vidare direkt från steg 1 till steg 3 men hade svår lottning där och lite oflyt med marginalerna. Men nu är vi där i alla fall. Siktet är alltid inställt på att nå finalsteget. Det är tufft att nå dit men med en bra lottning framöver kan det gå, fortsatte David.

Det är inte bara nämnda motståndarlag som blivit varse Österlengrabbarnas stora handbollskunnande. Tre av killarna är med i Skånelaget och fem av dem har blivit uttagna till juniorlandslagssamlingar.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons