Annons

Ökänt ansikte dök upp bland pappfigurerna

Fotboll • Publicerad 25 juni 2020
Pappfigurer har blivit vanligt förekommande under coronapandemin. Här exemplifierat under friidrottstävlingen på Bislett i Oslo i början av juni. Arkivbild.
Pappfigurer har blivit vanligt förekommande under coronapandemin. Här exemplifierat under friidrottstävlingen på Bislett i Oslo i början av juni. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix/TT

Leeds United har, precis som många andra fotbollsklubbar, erbjudit sina supportrar att synas på arenan i form av ett foto på en pappfigur i naturlig storlek på läktaren.

Men på Elland Road upptäcktes ett ökänt ansikte bland alla, cirka 15 000, pappfigurer. Nämligen Usama bin Laden, terrornätverket al-Qaidas tidigare ledare.

Annons

Bilden spreds snabbt på Twitter.

Nu har Leeds agerat. I ett uttalande säger klubben att pappfiguren har tagits bort och att de framöver kommer säkerställa så inga stötande bilder sätts upp.

Det är inte första gången de senaste månaderna som stötande bilder upptäckts när klubbar tillåtit pappfigurer. I en australisk rugbymatch mellan Penrith och Newcastle syntes den ökända seriemördaren Harold Shipman, känd som "Dr. Death".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons