Annons

Ola Severin allvarligt skadad

Ola Severin är skadad och missar hela vårsäsongen. I samband med lördagens träning small hälsenan av på Ystads IF:s division 2-motor.
Sport • Publicerad 20 januari 2002

På söndagen opererades han och kommer inte att vara tillbaks på fotbollsplanen på flera månader.

Annons

Den snart 38-årige YIF-kaptenen, som är en av sydöstra Skånes främsta fotbollsspelare genom tiderna, räknar dock inte med att karriären är över.

- Nej, vi får se vad som händer och hur det känns. Jag ska på återbesök hos min läkare om 14 dagar och då får vi se hur läkningen fortskrider. Men som det känns nu tar jag sikte på höstsäsongen, säger Ola.

Ola är känd för sitt orädda och tuffa spel på mittfältet, men ironiskt nog var det inte i någon spelsituation som hälsenan small av. Olyckan inträffade när han stod i ett mål och vände sig om för att följa bollens väg...

-Senan bara small av, det hördes som ett pistolskott, berättar han.

Nu kom ändå inte den svåra skadan helt oväntat. Vid en inomhusmatch i Kamratcupen för en tid sedan hände något med hälsenan i vänsterfoten och sedan dess har han inte spelat fotboll.

- Dagen efter smällen i Kamratcupen åkte jag på skidsemester med familjen. Det fungerade bra eftersom foten var fast i en känga. När jag kom tillbaks gick jag till en sjukgymnast och fick spelförbud i en vecka.

Ola Severin deltog bara sporadiskt i lördagens träningspass på Ystads idrottsplats. Han kände sig för lite försiktigt på egen hand men agerade mest åskådare och bollkalle.

- När hälsenan small av vände jag mig om och undrade vad det var för en idiot som sparkade på mig bakifrån. Men det fanns ingen där. Hälsenan måste ha varit riktigt kass och det här skulle lika gärna kunna ha hänt i hemmet, säger Ola.

För YIFs del är Olas skada naturligtvis ett stort och svårt avbräck och nye tränaren Allan Lundbladh har inte ens börjat fundera på nyckelspelaren ska kunna ersättas.

- Det finns olika variationsmöjligheter, vi har redan ett koppel av innermittfältare i truppen. Men Ola är förstås en riktigt bra spelare som dessutom har ledaregenskaper.

Text: Jan Ohlsson

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons