Kiviks simklubbs Olivia Hanssons sjundeplats på 100 fritt blev det bästa ur sydöstskånsk synvinkel när Sum-sims riksfinal fortsatte i Norrköping på torsdagen.
simning • Publicerad 11 juli 2019
Olivia Hansson blev sjunde tjej på 100 meter fritt på Sum-sim.
Olivia Hansson blev sjunde tjej på 100 meter fritt på Sum-sim.Foto: Peter Lindgren

Olivia, som tävlar i den äldsta klassen, 16–17 år, simmade försök på förmiddagen och tog sig med minsta möjliga marginal till final. Hennes 59,65 och åttondeplatsen delade hon med en annan tjej. En hundradel sämre hade alltså inneburit en missad final.

Väl i finalen höjde sig Olivia en aning och gjorde en tid som var fyra tiondelar bättre. 59,25 räckte dock inte till medaljstrid men väl till en sjundeplats.

Thea Brünjes, också Kivik, hade inte marginalerna med sig i sitt försöksheat på 100 fritt i 15-årsklassen. Det såg bra ut med tredje bästa tiden av alla vid vändningen men på sista längden dalade Thea till en niondeplats. Hon missade en finalplats med ynka två hundradelar efter att ha klockats för 1.01,13.

I samma gren hamnade klubbkamraten Julia Olsson på 23:e plats med 1.02,32, som var nytt personligt rekord.

Ystads Aron Persson simmade 100 bröst i 15-årsklassen och hamnade på 13:e plats med 1.11,93.

Sjöbos Clara Steen var i vattnet på 200 medley i äldsta klassen och placerade sig som 17:e tjej med 2.30,07.