OS-landslaget pressade Spanien

Ett par Ystadsgrabbar i förskingringen kom att spela nyckelroller när det svenska OS-landslaget 2004 förlorade med 23-25 (12-15) mot Spaniens EM-landslag inför drygt 1500 betalande i Skene.
Sport • Publicerad 22 januari 2002

Samtidigt som Mattias Andersson spikade igen kassen i den första halvleken öste Kim Andersson in mål. Sju gånger om överlistade den forne YIF:aren de spanska målvakterna. - Jag är väldigt nöjd med insatsen. Allt under sju måls förlust hade varit bra med tanke på att Spanien kom med sitt allra bästa lag, menade förbundskapten Benga Johansson. Spanien ryckte till sig en fyramålsledning, 14-10 i den första halvleken vilket så småningom blev till tremålsöverläge i paus. Men i den andra halvleken kröp Sverige allt närmre och hade bara ett mål upp på sluttampen då dock Spanien 20 sekunder kvar av matchen kunde göra 25-23. - Något kvitteringsläge hade vi emellertid aldrig. Vi missade tyvärr lite för mycket. Bland annat hade Robert Arrenius ett par fina lägen men brände. Eller om det nu var Spaniens målvakter som räddade. Det var väl ett mellanting, menade Benga Johansson som var mest nöjd med det försvarsspelet. - Vi hade framför allt ett väldigt bra försvars- och målvaktsspel. Mattias Andersson tog bland annat tre straffar i den första halvleken. Men än bättre var faktiskt Fredrik Ohlander i den andra även om han bara tog en straff, menade Benga. Kielproffset och den forne YIF-målvakten Mattias Andersson lyckades således rädda tre sjumeterskast. - Så man får vara nöjd bortsett från att vi förlorade. Men det är svårt att ranka den här insatsen i jämförelse med mina andra landskamper. Tävlingsmatcher är en sak - träningsmatcher något helt annat. Spanien verkade i ärlighetens namn ganska ointresserade och loja och kom direkt till matchen efter två timmars bussfärd från Skövde, säger Mattias. Vad tycker du om laginsatsen i stort? -≈Vi spelade ganska bra. Men vi var lite orutinerade och hade kanske inte den rätta kylan i alla lägen. Visade framfötterna gjorde också Kim Andersson som hittade rätt sju gånger med sin fruktade vänsterbössa. - Kim var mycket duktig så länge som han orkade. Plus också till Niklas Johansson som också gjorde sju mål, berättar Benga. IFK Ystads vänstersexa Alexander Hansen fick däremot gå mållös från planen. - Men jag fick heller inte mer än ett utspel på hela matchen, suckade Alex. - Vi spelade 5-1 i försvaret med Drotts Magnus Påhlsson som indian vilket fungerade bra. Det gjorde emellertid att Alexander Hansen inte fick så mycket speltid som jag hade tänkt från början, förklarar Bengt Johansson. Beröm ger vi också till EM-aktuelle Sebastian Seifert som styrde upp spelet på ett bra sätt. Överhuvud taget står Sverige bra rustat på den här positionen. - Jonas Larholm är exempelvis en intressant spelare som kan bli hur bra som helst, avslutar Benga Johansson.