Annons

Osaka: "Jag tror att jag tar en paus"

Efter förlusten i US Opens tredje omgång säger den regerande mästaren Naomi Osaka att hon sannolikt tar en ny paus från tennisen.
Tennis • Publicerad 4 september 2021
Naomi Osaka slänger racketen i frustration i US Open. Nu tar hon kanske en ny paus från tennisen.
Naomi Osaka slänger racketen i frustration i US Open. Nu tar hon kanske en ny paus från tennisen.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Tidigare i år berättade japanskan om sin kamp mot depression och ångest. Hon tog en längre paus efter att ha dragit sig ur Franska mästerskapen, efter att ha vägrat ställa upp på presskonferenser, och valde sedan att även avstå från att spela Wimbledon.

Nu väntar sannolikt en ny period utanför tävlingsspel för Osaka efter förlusten mot kanadensiskan Leylah Fernandez i US Open.

Annons

– Det känns som att jag befinner mig vid en tidpunkt då jag försöker att fundera ut vad jag ska göra. Ärligt, jag vet inte när jag spela spela min nästa tennismatch, säger hon vid presskonferensen och brister ut i gråt, skriver Reuters.

– Jag tror att jag ska ta en paus från att spela.

Hon fick ett raseriutbrott under matchen och kastade racketen, och berättar att hon just nu har svårt att tygla sitt humör.

– Jag brukar gilla utmaningar, men på sistone har jag känt mig väldigt ängslig när saker inte går som jag vill. Jag vet inte varför det blir så just nu, säger Osaka.

– Det känns som att jag inte känner mig glad över segrar, utan mer lättad. Och när jag förlorar blir jag väldigt ledsen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons