Annons

Oscar Carlén: "Suget på väg tillbaka"

Ystads IF har fortfarande inte gjort klart med en assisterande tränare till Sebastian Seifert. Samtidigt går Oscar Carlén omkring med ett allt större intresse av att återvända till handbollsfamiljen.
Sport • Publicerad 10 juni 2014
Oscar Carlén har sommarlov just nu och befinner sig i Värmland. Han känner sig allt mer redo att återvända till handbollen i någon form.
Oscar Carlén har sommarlov just nu och befinner sig i Värmland. Han känner sig allt mer redo att återvända till handbollen i någon form.Foto: Foto: Bosse Nilsson

Enligt YIF-handbollens ordförande Peter Kozma är det fortfarande inte klart hur man organiserar alla bitar runt elitlaget. Sebastian Seifert fortsätter som tränare, men vem som blir hans bollplank är ännu oklart.

Oscar Carlén är ett av namnen som har dykt upp i ryktesspridningen och till YA-sporten säger Carlén att han börjar få tillbaka suget efter handboll.

Annons

- Jag är inte lika "anti" som jag var i början. Det har gått en tid nu och jag har accepterat situationen. Då är det också lättare att närma sig handbollen igen. Idrott har varit en väldigt stor del av mitt liv och på något sätt vill jag behålla kontakten, säger Oscar Carlén.

Om du skulle få frågan av Ystads IF?

- Då hade jag fått titta på vilken roll det skulle vara och så vidare. Jag kan tänka mig att aktivera mig på något sätt igen inom handbollen, mer konkret än så är det inte, säger Carlén.

Motorcykel

Oscar Carlén befinner sig i pappa Pers hemtrakter i Värmland. Med Per bakom sig har han övningskört med motorcykel mellan Skåne och Värmland.

- Jag hade hoppats ha tagit mc-kort vid det här laget, men det har inte blivit av. Jag får försöka fixa det i sommar, säger Oscar Carlén.

Han missade helgens VM-kvalmatch mellan Rumänien och Sverige, men har pratat med lagkaptenen Tobias Karlsson.

- Bra målvakts- och försvarsspel, sa Tobbe, medan det var lite sådär framåt. Jag vet att Petersen avgjorde, det såg jag på Sportnytt. Kul att det gick så bra för Ystadsspelarna. Nu går vi till VM, det tror jag absolut.

De som till äventyrs hade hoppats på att få se Oscar Carlén göra comeback som spelare, kan sluta hoppas. Oscar ser sig inte som spelare den dagen han återvänder till handbollen.

- Nej, det går inte. Det fungerar att leva ett ganska normalt liv efter mina skador, men elitidrott är något helt annat. Än så länge är jag inte ens ute och joggar.

Annons

Engblom rör på sig?

Ryktet har placerat YIF:s förre tränare Mats Engblom som assisterande till Ola Lindgren i IFK Kristianstad. Tidigare har Engblom varit assisterande till Sveriges andra förbundskapten, Staffan Olsson, i Hammarby.

- Jag har också hört ryktet men inget mer än så, säger Kozma.

Till YA-sporten förnekar IFK Kristianstads sportchef Mats Samuelsson att Mats Engblom skulle vara aktuell för klubben i det här läget.

INTERNAL INTERNAL
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons