Annons

Österlen FF ersätter Skillinge IF

Efter 81 år är det slut. Skillinge IF läggs ner. Den anrika fotbollsklubben går in i Österlen FF, som därmed blir en komplett förening med herrlag, damlag och ungdomslag.
– Det är vemodigt, men rätt väg att gå, säger Skillinge IF:s eldsjäl och ordförande Tom Ekström.
Sport • Publicerad 30 oktober 2014
Slutspelat. Någon mer fotboll blir det inte i Skillinge IF:s gröna matchtröjor. Både herrlaget och damlaget försvinner och spelarna kommer i fortsättningen att representera Österlen FF.
Slutspelat. Någon mer fotboll blir det inte i Skillinge IF:s gröna matchtröjor. Både herrlaget och damlaget försvinner och spelarna kommer i fortsättningen att representera Österlen FF.Foto: 

För någon vecka sedan jublades det på Skillinge idrottsplats.

Men det som firades var inte någon framgång för Skillinge IF, vars herrlag åkte ur division 5.

Annons

Det var i stället Österlen FF som tog ett historiskt steg upp i division 2 genom att besegra IFK Malmö i en helt avgörande seriefinal.

Läggs ner

Som en effekt av utvecklingen i Österlenbyarna kommer nu Skillinge IF att lägga ner sin sportsliga verksamhet. Herrlaget upphör medan damlaget, som spelar i division 3, fortsättningsvis kommer att heta Österlen FF. En del av herrspelarna kommer troligen att pröva lyckan i Österlen FF, medan andra lär hitta en annan klubb och nivå för sin fotboll.

Känslosamt

Enligt Tom Ekström är beslutet förknippat med mycket känslor – men också med sunt förnuft.

– Vi kan inte hålla på så här längre på Österlen, utan det måste till samarbete. Det är nya tider och det finns inte lika många spelare som förr. Hela min fotbollssjäl finns i Skillinge IF, men man kan inte klamra sig fast vid något enbart av sentimentala skäl, säger han,

Tom tycker att tajmingen att slå ihop Österlen FF (tidigare Branteviks IF) och Skillinge IF är den rätta.

– Nu har vi ett division 2-lag på Österlen och det är fantastiskt. Låt oss då enas kring detta lag, som nästan enbart består av ”egna” spelare. I Skillinge IF hade vi problem att över huvud taget få ihop ett lag under den gångna säsongen. Ja, det har varit ett helsicke de senaste tre-fyra åren.

Jazzen fortsätter

Även om all sportslig verksamhet försvinner från Branteviks IF och Skillinge IF kommer båda klubbarna att vara registrerade. Branteviks IF planerar att driva vidare ”Jazz under stjärnorna” och Skillinge IF kommer att ansvara för skötseln av idrottsplatsen. Även bilbingot och loppisen kommer att fortgå.

INTERNAL INTERNAL
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons