Annons

Österlen föll i rysarmatch

Två poäng. Men bara två bollar från tre. Marginalerna var inte på Österlens sida i lördagens tv-match mot Warta.
Sport • Publicerad 7 november 2009
Hong Zhi Jian tog en seger. Arkivbild: Anette Sjöstrand
Hong Zhi Jian tog en seger. Arkivbild: Anette SjöstrandFoto: 

1–1 i set.

9–8 i avgörande.

Annons

Så nära var Österlens BTK att besegra Warta BTK i Pingisligan. Men Nilssönerna Peter och Martin lyckades inte avgöra utan tappade setet med 9-11.

Ett lika surt som snöpligt slut på en match som annars bjöd på det mesta man kunde önska sig. Publiken och tv-tittarna njöt av det spel och framförallt av den dramatik som förmedlades från Jonebergshallen.

– Om vi haft riktig otur kunde det slutat 4–1 till Warta. Nu fick vi två poäng men hade förstås gärna tagit en till. Jag trodde benhårt på seger i dubbeln, säger Niclas Almström, Österlens tränare.

På förhand talade nästan allt för att Peter Nilsson och Martin Nilsson skulle besegra den betydligt mindre rutinerade Göteborgsduon Mattias Karlsson/Robert Nilsson. Tesen stärktes efter det första setet som slutade hela 11–4. Utklassning, varken mer eller mindre Men någonstans i setpausen försvann Österlenparet ut ur den berömda zonen. Man började göra enkla misstag och plågades av nerver.

– Som jag ser det började killarna att krångla till det och tänka för mycket. De skulle ha fortsatt spela enkelt, säger Almström.

7–11 till Warta i andra setet gjorde att allting kom att ställas på sin spets. I det avgörande setet ledde Österlen sedan med 9–8 och hade segergreppet – men förmådde aldrig att avgöra.

TV-matchen började annars med att Österlenettan Hong Zhi Jian besegrade Robert Nilsson i en match som blev onödigt jämn. Hong lyckades avgöra först på sin fjärde matchboll i avgörande set, 13–11. Martin Nilsson gjorde en siffermässigt helt godkänd insats (9-11, 9–11) mot Wartas etta Jiang Chang Hong, varpå Peter Nilsson gav Österlen ledningen med 2–1 efter seger mot Mattias Karlsson. Peter storspelade i sina två segerset som han vann med 11–6, 11–2.

Den sista singelmatchen, Kinamötet mellan Österlen-Hong och Göteborg-Hong slutade med klar bortaseger.

Dubbelmatchen var mer rafflande än välspelad men mitt i besvikelsen kunde Niclas Almström ändå acceptera nederlaget.

– Alla våra matcher har slutat 3–2 eller 2–3. Man ska inte glömma bort att vi tippades bli ett bottenlag av nästan alla, så det känns helt okej så här långt. Peter Gustafsson, den förre Österlentränaren, debuterade som huvudkommentator på TV 4 Sport. Har var imponerad över klubbens engagemang.

– Det bästa arrangemanget och den bästa publiken hittills, var hans omdöme.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons