Annons

Österlen räckte inte till

På motståndarsidan: Ett försvagat men ändå starkt Eslöv.På Österlens BTK-sidan: Ett jämnt lag som inte riktigt räckte till.På resultatsidan: 1–4 i Jonebergshallen.
Simrishamn • Publicerad 21 november 2016
David McBeath tog Österlens enda singelvinst mot Eslöv. Foto: Foto YA önskas
David McBeath tog Österlens enda singelvinst mot Eslöv. Foto: Foto YA önskas

Eslöv kom till spel utan Robert Svensson men ställde ändå upp med ett starkt lag, som innehöll spelare som Daniel Kosiba och supertalangen Truls Möregård.

Och – ej att förglömma – Xu Hui, seriens suverän som gör lite som han vill i matcherna och som ännu inte förlorat någon fajt i pingisligan den här säsongen.

Annons

– Xu Hui gör som han vill och kommer han i underläge så har han en växel till. Det är inte mycket att göra åt honom, sa Anders Ericsson, ledare i Österlens BTK.

Xu Hui tog sina segrar mot i tur och ordning Luc Bobillier och David McBeath.

Men det var å andra sidan inte mot Eslövs erkänt starke kines som Österlen skulle ta sina vinster. Det var mot Daniel Kosiba och Truls Möregård.

– Vi pratade före matchen om att vi hade chans i och med att de ställde upp utan Robert Svensson. Men de hade ett bra lag ändå och vi kom inte upp i den där sista nivån riktigt, sa Anders Ericsson.

David McBeath inledde sin kväll med att besegra Truls Möregård med 3–2 vilket gjorde ställningen till 1–1 efter två singlar.

Däremot lyckades inte Filip Szymanski betvinga Daniel Kosiba i kvällens andra omgång. Han ledde med 10–5 i det fjärde setet och var nära att få till ett skiljeset. Men icke, Szymanski tappade setet och matchen som slutade 1–3 vilket också gav 1–3 totalt efter två rundor.

– Stundtals spelar vi bra ändå men vi kom inte upp i den där sista nivån. Vi fick ändå den uppställning som vi ville ha men det gick inte riktigt, sa Ericsson.

I slutomgången fick sedan Loic Bobillier en drömstart mot Kosiba och tog hand om det första setet med 11–3. Men där slutade setvinsterna för Österlens BTK denna kväll. Kosiba tog tre raka set och gav Eslöv segern med 4–1.

Österlen ligger sist i tabellen efter fem spelade matcher.

– Vi får fortsätta tro på det vi gör. Vi behöver en nivå till för att lyckas. Det är den som behövs som sagt.

Annons

Kan ni hitta den nivån då?

– Ja, det hoppas jag att vi kan. Framför allt måste spelarna få lite fler matcher i kroppen. Det vore bra för dem. Sedan hoppas vi att vi kan ta de nödvändiga poängen.

Pingisligan

Österlens BTK–Eslöv 1–4

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons