Annons

Ovaccinerad Djokovic missar turnering

Novak Djokovic vet fortfarande inte om han får spela US Open. Han fortsätter förberedelserna, men åkte på ett bakslag då han tvingas dra sig ur Montreals ATP-turnering – för att han inte är coronavaccinerad.
Tennis • Publicerad 4 augusti 2022
Novak Djokovic vann Wimbledon, men vet inte om han får spela i US Open. Arkivbild.
Novak Djokovic vann Wimbledon, men vet inte om han får spela i US Open. Arkivbild.Foto: Gerald Herbert/AP/TT

Ingen ovaccinerad släpps in i Kanada, och samma regler gäller även i USA. Ändras de inte inför US Open, som inleds den 29 augusti, kommer den förre världsettan inte att kunna spela årets sista grand slam-turnering.

Den 35-årige serben skrev nyligen i sociala medier att han skulle förbereda sig inför US Open som om han skulle spela, i väntan på definitivt besked om inresa till USA.

Annons

"Jag håller tummarna", skrev Djokovic.

Djokovic missade årets första grand slam-turnering Australian Open på grund av att han vägrar att vaccinera sig mot covid-19. Han fick tillåtelse att spela Franska mästerskapen, där han nådde kvartsfinal, och Wimbledon, där han vann.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons