Annons

Storpublik på derbyt: "Vi ska höras mest"

Ystads IF och IFK Kristianstad hade några häftiga bataljer i SM-semifinalen i våras, matcher som lockade storpublik.På lördag är det dags igen när lagen möts i YIF:s säsongspremiär och Ystad Arena väntas bli ganska välfylld.
handboll • Publicerad 8 september 2017
Ystads IF:s klubbchef Jörgen Hansson njuter av att ha en hel säsong med en komplett arena framför sig.
Ystads IF:s klubbchef Jörgen Hansson njuter av att ha en hel säsong med en komplett arena framför sig.

– Säsongskorten har sålt i ungefär samma utsträckning som i fjor, i runda tal 1 400 stycken, och biljettsläppet har rullat på som förväntat. Kristianstad har beställt 90 biljetter av oss så vi hoppas på en siffra över 2 000 åskådare i alla fall. Och förhoppningsvis ska vi höras mest på läktarna, säger YIF-klubbchefen Jörgen Hansson.

Upplägget kring hemmamatcherna kommer att se ut på liknande sätt som förra säsongen men i samband med en del av dem kommer det att vara aktiviteter även i B-hallen.

Annons

– Vi ska spinna vidare på den typen av kringarrangemang som vi hade när damlandslaget spelade sin play off-match här. Vi vill gärna locka barnfamiljerna till våra matcher också. I övrigt skruvar vi på små detaljer, fortsätter Hansson.

Klubbchefen ser också fram emot att kunna njuta av en hel säsong med en komplett arena.

– Förra säsongen var lite haltande i och med att den sista läktaren inte stod klar förrän i februari. Nu när gymmet också är färdigställt är arenan helt slutförd och det känns fantastiskt. Det har vi väntat på sedan vi började snacka om den 2006.

Till glädje för alla bilburna handbollsentusiaster har parkeringsmöjligheterna också förbättrats. Den gamla industritomten direkt öster om arenan kommer, i alla fall den här säsongen, att fungera som parkeringsplats.

– Även om det kanske bara blir det här året så är det ett fantastiskt tillskott och ett lyft att kunna erbjuda parkering i direkt anslutning till entrén. Och nu ser man ju arenan också!

Precis som många andra har Jörgen Hansson vårens slutspelsmatcher på näthinnan, inte minst vändningen från 0–2 till 3–2 i kvartsfinalen mot Lugi.

– Jag överlåter åt experterna att tippa men självklart hoppas jag på ett framgångsrikt slutspel igen nu när vi nått semifinal tre år i rad. Att få uppleva slutspelsstämningen är härligt, avslutar Jörgen Hansson.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons