Övertidsmål gav Rydsgård segern

Det var ytterst nära att Skivarp tagit sin första seger genom tiderna i Skurups kommuncup men finalen vanns till slut ändå av Rydsgård med 2– 1 (1– 0) efter ett segermål i den 92:a minuten.
Sport • Publicerad 30 juli 2007

– All heder åt Skivarp som gjorde en riktigt bra match. Vi var kanske inte helt värda att vinna men ber samtidigt inte om ursäkt för segern heller, sa Rydsgårdstränaren Ola Severin.

Skivarp inledde piggt men sedan var det Rydsgård som tog över taktpinnen. Ledningsmålet kom efter en dryg halvtimmes spel genom Andreas Hansson. Rydsgård hade ytterligare något läge före pausen som kunde resulterat. I andra halvlek tog Skivarp över taktpinnen och fick till en rättvis kvittering efter ett kanonskott av Fredrik Pettersson. Skivarp hade under de avslutande tio minuterna tre riktigt bra möjligheter till att pricka in ett vinstmål men det blev som sagt ändå Rydsgård som drog det längsta strået.

Matchuret tickade i den 92:a minuten när Rydsgård kontrade in 2– 1 genom Adam Hilarios lobb.

– Det var både tur och skicklighet som gjorde att vi kunde vinna. Vår målvakt Christoffer Wahlsberg räddade oss i den andra halvleken, menade Ola Severin vidare.

I bronsmatchen mellan Skurup och Janstorp dödade Skurup matchen redan i första halvlek genom att gå fram till 4– 0. I andra halvlek handlade det mest om en transportsträcka fram till slutliga 5– 2. Skurups fysiska styrka var det som avgjorde tillställningen.