Annons

Pandora nära första poängen

Det vill sig inte för Pandoras handbollstöser. I går hade man chansen att ta första poängen men kom aldrig närmre än 21–23 vilket blev slutresultat.
Sport • Publicerad 14 november 2009
Ida Blomberg tas hårt av Sofia Ravhed i Kristianstad. De båda var för övrigt bästa målskyttar i respektive lag. Bild: Sprisse Nilsson
Ida Blomberg tas hårt av Sofia Ravhed i Kristianstad. De båda var för övrigt bästa målskyttar i respektive lag. Bild: Sprisse NilssonFoto: 

Att Pandora skulle vara nära poäng var det nog inte många som trodde efter matchinledningen där Kristianstad var klart bäst. Med ett fantastiskt starkt distansskytte tog man greppet om matchen och verkade i det läget numret för stort för Ystadstjejerna.

Som mest ledde Kristianstad med 10-5 men efter en timeout fick Pandora bättre ordning på spelet och med fyra raka mål i halvlekens slutskede kunde Pandora vända på steken och kunde gå till pausvila med ledning 11–10.

Annons

– Vi var stillastående i försvaret och de fick skjuta alldeles ostört och utan täckning men efter timeouten blev det bättre. Vi blev rörligare och aggressivare i förvaret och gjorde efter det 7–1, säger tränaren Lars-Gösta Andersson.

Den andra halvleken var den första lik. Kristianstad ryckte på nytt åt sig en klar ledning men precis som i den första halvleken kämpade Pandora sig in i matchen igen (hade 20–21) men Kristianstad kunde rida ut stormen och vinna med 23–21.

– Vi brände alldeles för många lägen under hela matchen. Detta plus att vi drabbades av flera utvisningar i den andra halvleken, då domarna ändrade bedömningsnivån, gjorde att vi förlorade matchen. Jag säger inte att utvisningarna var fel men domarna måste hålla en jämn nivå över hela matchen. Nu blev det väldigt tungt för oss i den andra halvleken, fortsätter sätter Lars-Gösta.

Några att plussa för?

- Hela laget under den perioden då vi spelade bra i försvaret. Periodvis också Hanna Andersson, Maria Lundström och Louise Tullberg som satte sina kantlägen. Sen är det viktigt för oss att Ida Holmgren är tillbaka - nu gjorde hon tre distansmål- lätta mål som vi behöver.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons