Annons

Pandoras damer vann serien

Serieavslutningen utmynnade i en tiomålsseger mot Trelleborg. De flesta av spelarna vill känna på hetluften i högre sammanhang så det lutar åt division 2 till hösten.
Sport • Publicerad 27 mars 2004

IK Pandoras handbollstöser säkrade i helgen även i teorin sin serieseger. Efter slutsignalen mot Trelleborg, vinst 21-11 (14-7), bröt det stora jublet ut. Nu är det upp till föreningen själv om laget kommer att spela i division 2 till hösten. - Det beror lite på om alla spelarna stannar kvar och en del också vad styrelsen har att säga men de flesta i laget vill spela i högre sammanhang så det lutar åt division 2, sa Pandoras lagledare Christa Håkansson sedan hon och spelarna tilldelats var sin ros av IKP-legenden Conny Larsson. Som tidigare skrivits hörde Pandora inte direkt till de tippade segerlagen inför seriestarten i höstas. Medelåldern ansågs vara för låg och orutinen för stor. - Men alla har hjälpts åt i år och tagit ett stort ansvar och kämpat hårt, berömde Christa vidare. Målvakten och nyckelspelaren Camilla Nilsson lämnade också ett positivt besked efter helgens match. - Blir det så att föreningen bestämmer sig för division 2 så vill jag spela ett år till. Det hade varit kul att få vara med när de yngre tjejerna får en chans i tvåan, sa Camilla. Serieavslutningen mot Trelleborg blev ingen nagelbitare direkt. Redan i fredags var seriesegern till 99,9 procent klar eftersom värsta konkurrenten Dalhemsbilagan bara mäktade med att slå H 43 med ett måls marginal. Därmed stod det klart att Pandora hade råd att förlora mot Trelleborg med tolv mål och ändå ro guldet i hamn. Någon risk för nederlag var det emellertid aldrig. Pandora spelade tryggt bakåt och hade, trots en del slarv och missade avslut, inga problem med att successivt dryga ut försprånget i målprotokollet. I synnerhet under den första halvan av andra halvlek var klasskillnaden påtaglig. Pandora höll nollan i en dryg kvart och gjorde samtidigt sju egna mål när pausvilans 14-7 förvandlades till 21-7. Sedan tog det roliga slut. Tre utvisningar i tät följd för hemmalaget gjorde tillställningen en aning ryckig och Pandora fick sedan svårt att hitta rytmen igen. Som en fullständig kontrast till nämnda inledande kvart blev det noll mål framåt under de avslutande 15 minuterna och i stället fyra i nacken. - Det får man ta en sån här dag. Det blev lite slarvigt på slutet igen men jag tror att det berodde på att vi redan hade en så stor ledning, menade Christa Håkansson. Camilla Nilsson var i vanlig ordning stabil i sitt agerande mellan stolparna. Om det inte varit för en del oturliga situationer i första halvlek hade Trelleborg inte ens kommit upp i tvåsiffrigt. Av utespelarna glänste Sophie Claesson mest. Hon gjorde mål både på kontring och från högerkanten men mest iögonfallande var ändå de kvicka genombrotten hon svarade för som högernia. Pandora-Trelleborg 21-11 (14-7) P: Sophie Claesson 6, Ida Holmgren 5, Linnea Lönnquist 3, Hanna Carlén 2, Madeleine Carlsson 2, Therese Håkansson 2, Frida Strandberg. T: Therese Wingren 4(1), Sara Åkerman 3, Therese Nilsson, Sara Frid, Li Nilsson, Maja Nieminen.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons