Annons

Peder gjorde succé i New York – vann hundratusentals kronor

Grevlunda på Österlen är en sak. New York en helt annan. Men för Peder Fredricson spelar det ingen roll var han sitter upp på en häst; han gör succé överallt. Peder slutade tvåa i den femstjärniga hopptävlingen Longines Masters i New York,
Hästsport • Publicerad 30 april 2018
Peder Fredricson och hästen Hansson WL slutade tvåa i stortävlingar i New York.
Peder Fredricson och hästen Hansson WL slutade tvåa i stortävlingar i New York.

Peder Fredricson trivs möjligen bäst bland äppelträden på Österlen.

Men han gillar ”The Big Apple” också!

Annons

Andraplatsen i Longines Masters ska ses mot bakgrunden att 30 av världens absolut bästa ekipage kom till start i New York.

– Det har varit en fantastisk tävling. Det känns jättekul såklart, säger Peder till svenskridsport.

Peder Fredricson och hästen Hansson WL gick ut sist i omhoppningen och satte upp tempot direkt. Snäva svängar och en ny felfri ritt räckte inte hela vägen till seger, men väl till en andraplats bakom populäre hemmaryttaren McLain Ward. Segertiden 34,92 sekunder var cirka halvsekunden snabbare än Peder.

– Det är klart att när man är så nära så vill man gärna vinna, men jag är väldigt glad ändå, säger Peder.

Medan de flesta svenskar som besöker New York spenderar en hel del pengar på turistande, reste Peder Fredricson hem med en mer välfylld plånbok. Andraplatsen var värd inte mindre än 665 000 svenska kronor!

Nästa uppdrag för den dubble Jerringprisvinnaren från Österlen blir stora tävlingar i Windsor 9-13 maj. Dit reser Peder tillsammans med Hansson WL, Carat Desire och Christian K. Hemma på Grevlundagården finns All In, som är på väg tillbaka efter en längre tids vila.

– Han är igångsatt nu och vi ökar på arbetet lite i taget, berättar Peder.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons