Annons

Pelés gyllene grav öppen för allmänheten

Fotboll • Publicerad 16 maj 2023
Besökare intill Pelés grav i minneskyrkogården Memorial Necrópole Ecumênica i Santos utanför São Paulo i Brasilien.
Besökare intill Pelés grav i minneskyrkogården Memorial Necrópole Ecumênica i Santos utanför São Paulo i Brasilien.Foto: Andre Penner/AP/TT

Sex månader efter Pelés död kan allmänheten nu besöka den brasilianske fotbollslegendarens grav. På måndagen öppnade mausoleet i minneskyrkogården Memorial Necrópole Ecumênica i Santos utanför São Paulo.

Golvet till det 200 kvadratmeter stora rummet är täckt av konstgräs och i mitten står den förgyllda graven med Pelés kvarlevor.

Annons

Inledningsvis begränsas antalet besökare till 60 personer per dag.

Pelé, född Edson Arantes do Nascimento, är ensam om att ha tagit tre VM-guld och ses allmänt som en av tiderna bäste fotbollsspelare. Han gjorde 1 283 mål under sin 21-åriga karriär, de flesta när han spelade med Santos.

Han avled den 29 december 2022 efter en lång tids cancersjukdom, och likvakan i Santos lockade över 200 000 personer. Pelé blev 82 år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons