Annons

Petersen förlänger med IFK Ystad

(Uppdaterad 17.35). Fredrik Petersen har skrivit på ett treårskontrakt med IFK Ystad. Trots uppvaktning från ett flertal andra klubbar, både svenska och utländska, valde den 19-åriga vänstersexan alltså att fortsätta i sin moderklubb.
Sport • Publicerad 21 maj 2003

- Jag har fått erbjudanden med ekonomiskt bättre villkor än i IFK men det finns andra skäl som håller mig kvar här. Jag har min flickvän och min familj här och jag har "Proppen" som tränare. Det var de tre skälen som fick mig att välja IFK, säger Fredrik. Bland andra har storsatsande Hammarby, med Staffan Olsson i laget, fått nobben av Petersen. Kontraktet löper som sagt över tre år men Fredrik har rätt att bryta det efter två säsonger om det skulle dyka upp något frestande anbud. Frånsett den fortsatta satsningen i IFK Ystad har Fredrik Petersen fullt upp med U-landslagsuppdragen i sommar, där kulmen nås i slutet av augusti med VM-slutspelet i Brasilien. IFK Ystad har för närvarande träningsuppehåll och kör igång på allvar igen den 2 juni. I måndags hade laget däremot ett träningspass där målvakten Ola Gustafsson från Sikeå visade upp sig. Rapporterna därifrån skvallrar om att han gjorde bra ifrån sig. - Inget är klart med Ola Gustafsson men vårt intresse för honom kvarstår, säger IFK Ystads hand-bollsordförande Hans Hulthén.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons