Annons

Pinsamt dålig halvlek fällde YIF i Skånederbyt

Hett El Clásico mot ärkefienden från väst – Lugi.
Då stod Ystads IF för säsongens bottennapp (förhoppningsvis). 7–17 i halvtid blev till slut hela 32–21.
Handboll/Lund • Publicerad 5 december 2018

Om man säger att Ystads IF:s inledande tio minuter mot Lugi var miserabla, smickrar man de vitklädda. De var mycket sämre än så. Problemet var att resten av halvleken inte var mycket bättre. eller resten av matchen, för den delen.

Efter tio minuter lyste det 7–1 på resultattavlan och ingenting fungerade för gästerna. Att det nyligen blev klart att Kim Andersson gör comeback i landslaget i VM hade ingen tydlig effekt, varken på honom eller någon annan i YIF. Lugi har handbollsligans vassaste defensiv och det fick YIF erfara i första halvlek – problemet vara bara att YIF var precis lika dåligt bakåt.

Annons

Anders Persson släppte in nio av tio skott innan han avlöstes av Erik Hvenfelt som lyckades marginellt bättre, med två räddningar på åtta skott.

Hans inhopp i par med Hampus Anderssons dito var ändå det som lyste upp i en annars kompakt mörk YIF-prestation i första halvlek. Andersson bytte av Johan Dahlin och satte ett kantläge och två kontringar, på passningar från just Hvenfelt.

Bäste spelare med Ystadskoppling i första halvlek var annars Josip Cavar i Lugimålet. Han räddade 50 procent av skotten i första halvlek.

YIF tappade successivt och med Alfred Jönssons slungskott med två sekunder kvar av halvleken kunde siffrorna efter 30 minuter summeras till vulgära 17–7.

Uppryckningen – efter utskällningen i paus? – var till en början rejäl. Åtta minuter in i andra halvlek hade YIF hämtat in fyra av de tio målen man låg back, vid ställningen 18–12. Lugicoachen Tomas Axnér tog då timeout för att bryta gästernas momentum.

Det fick önskad effekt med tre raka Lugimål, som i praktiken tog död på det som skulle kunna ha blivit spänning i den här matchen.

Som så många gånger förr fick Ludvig Hallbäck fart på sitt målskytte i andra halvlek, men det var när den här matchen redan var död. Mycket annat positivt finns inte att kräma ut ur den här matchen för YIF:s del.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons