Annons

Piqué vägrade ta straff i sista matchen

Det blev seger i Gerard Piqués sista match i karriären. Barcelona besegrade Almería i säsongens mest välbesökta match.
Fotboll • Publicerad 5 november 2022
Gerard Pique spelade sin sista fotbollsmatch i karriären.
Gerard Pique spelade sin sista fotbollsmatch i karriären.Foto: Joan Monfort/AP/TT

I veckan meddelade Gerard Piqué att han avslutar sin fotbollskarriär, i kvällens möte med Almería klev han ut på Camp Nous gräs för sista gången. Tillsammans med sina söner fick Piqué höra de drygt 92 000 hemmafansen skandera hans namn.

Efter sex minuters speltid fick han chansen att kröna den med ett mål efter en handssituation i Almerías straffområde. 35-åringen vägrade dock lägga straffen och fick i stället se lagkamraten Robert Lewandowski bränna den.

Annons

Piqué spelade 84 minuter innan han lämnade ifrån sig kaptensbindeln och klev över sidlinjen för sista gången.

Barcelona vann matchen med 2–0.

Piqué är född i Barcelona och inledde karriären i klubben. I tidig ålder flyttade han dock till Manchester United, där han fick sitt genombrott. 2008 återvände han till sitt hjärtas klubb och där växte han till en av världens allra bästa mittbackar. På meritlistan finns bland annat åtta La Liga-titlar, fyra Champions League-segrar (en med Manchester United) och både VM- och EM-guld med det spanska landslaget.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons