Annons

PL-klubbar slutar knäböja inför matcher

Det blir inget mer knäböjande för Premier League-lag inför matcherna för att uppmärksamma sociala orättvisor som rasism och diskriminering, meddelar den engelska fotbollsligan.
Fotboll • Publicerad 3 augusti 2022
Att se spelare gå ner på ett knä innan avspark kommer bli en ovanligare syn i England i framtiden. Arkivbild.
Att se spelare gå ner på ett knä innan avspark kommer bli en ovanligare syn i England i framtiden. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Tidigare har spelare böjt sig ner på ett knä strax före avspark inför varje match för att markera sitt stöd för kampanjer mot rasism. Nu kommer detta endast att genomföras vid särskilda tillfällen.

"Vi har bestämt oss för att endast välja ut speciella tillfällen under säsongen där vi knäböjer för att uppmärksamma vår enighet mot alla former av rasism, och genom detta fortsätter vi att visa solidaritet för en gemensam kamp", säger ligans lagkaptener i ett uttalande.

Annons

Spelare kommer fortsatt knäböja under premiäromgången, utvalda matcher som ska uppmärksamma kampen mot rasism i oktober och mars, annandag jul-matcherna, den sista ligaomgången och finalerna i FA-cupen och ligacupen. Det skriver Premier League på sin hemsida.

Premier League-säsongen inleds på fredag kväll när Crystal Palace tar mot Arsenal.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons