Annons

Platt fall för Rydsgård

Division 4-nykomlingen Rydsgårds AIF har höga ambitioner med sin satsning men det räckte inte när den 22:a upplagan av Kamratcupen drog igång. Rydsgårds fyra poäng kommer troligtvis inte att räcka för avancemang till slutspelet.
Sport • Publicerad 29 december 2011
Den ena av Rydsgårds nya tränare, Lars-Johan Ardin (i svart), drar upp riktlinjerna för sitt lag inför matchen mot Spjutstorp 2.
Den ena av Rydsgårds nya tränare, Lars-Johan Ardin (i svart), drar upp riktlinjerna för sitt lag inför matchen mot Spjutstorp 2.Foto: 
Rydsgård utslaget? Simon Kristensson får symbolisera det fall som Rydsgård råkade ut för i Kamratcupen. Trots en inledande vinst i matchen mot Spjutstorp 2 blir det antagligen inget avancemang till slutspelet för Rydsgård.Foto: Mark Hanlon
Rydsgård utslaget? Simon Kristensson får symbolisera det fall som Rydsgård råkade ut för i Kamratcupen. Trots en inledande vinst i matchen mot Spjutstorp 2 blir det antagligen inget avancemang till slutspelet för Rydsgård.Foto: Mark HanlonFoto: Mark Hanlon

– Vi kom inte upp i normal standard. Med en normal prestation skulle vi vunnit den här gruppen. Men det är inte hela världen. Vi fäster inte så stor vikt vid inomhusspelet utan det är utesäsongen som gäller, säger Lars-Johan Ardin, som är ny tränare i Rydsgård tillsammans med Peter Kozma.

Rydsgård inledde med en stabil seger mot Spjutstorp 2 på 3–0. Passningsspelet var vårdat och siffrorna kunde blivit större om chanserna utnyttjats bättre.

Annons

Roligare än så blev det emellertid inte för Rydsgård. 2–1-förlusten mot Torna Hällestad satte press på RAIF inför avslutningen mot Kivik, som slutade 2–2. Fyra ihopspelade poäng räcker med största sannolikhet inte för att bli bland de sex bästa tvåor som avancerar till åttondelsfinal nästa fredag.

”Ganska okej”

– Vi spelade ganska okej de första fem minuterna även i de båda sista matcherna men sedan slarvade vi och killarna hängde med huvudet, fortsatte Ardin.

Gruppsegrare i grupp 9 blev i stället Torna Hällestad som vände ett underläge mot Kivik i sin första match och av bara farten fortsatte med siffermässigt knappa segrar även mot Rydsgård och Spjutstorp 2.

I den andra gruppen var det som väntat Brantevik/Rörum 1 som svarade för det mesta av konfekten. I en grupp där lagen slog varandra huller om buller kunde B/R kosta på sig lyxen att spela oavgjort mot Spjutstorp 1. I matcherna mot Smedstorp 1 och Linero blev det stabila vinster och gruppsegern var glasklar med sju poäng mot tvåan Spjutstorps fyra.

Rebecka Sjöberg
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons