Annons

Poäng till Simrishamnslagen

Cimbria och Korsavad var båda på besök i Trelleborg i lördagens omgång i division 3-bowlingen. Cimbria knep två poäng i Trelleborgshallen, efter att ha besegrat BK Porten med 15-5, men förlorat till La Visite.
Sport • Publicerad 25 november 2008

Cimbria gick ut hårt i mötet med Porten och spelade hela matchen bra. Tog snabbt kommandot och hade avgjort matchen redan efter tre serier. Robin Paulsson gjorde ett gott intryck med 839 poäng.

Mot La Visite gick det motsatta vägen. Cimbria tappade direkt till 1-4 och sedan även 1-9 och det kändes tungt. En viss uppryckning i slutet, men nära till poäng hade man aldrig. 8-12 slutade matchen, men då skall man komma ihåg att Cimbria hade högst slagpoäng 5872-5810.

Annons

Korsavad svarade för en mycket stark insats i Söderslättshallen när laget besegrade BK Syd med 12-8. Syd kom till matchen med endast en seger på nio matcher, men skall aldrig räknas bort. Korsavad har inte alltid lätt på bortaplan, men med 5823 poäng visade man verkligen att det finns kapacitet.

Korsavad hade sedan chansen att ta ytterligare ett kliv upp på fastare mark i tabellens toppskikt genom att besegra gruppledande Peter Pan. Det steget lyckades man dock aldrig ta trots en bra start på matchen och ledning efter första serien. Resten av matchen fick man inte mer än en ynka poäng och 4-16 förlusten är det inte mycket att orda om.

Team Ystad F gjorde en slätstruken insats hemma i Österporthallen på söndagen. Pliktskyldigast besegrade man Bowino F med 12-8, men det först efter en hård kamp ända in i slutserien. Där kunde Team Ystad hålla tungan rätt i mun och avgöra. Bowino som inte vunnit någon match i höst var således nära att ta en fin skalp.

Väla, är en ganska nystartad klubb som spelar i Bjuv. Laget har öppnat säsongen godkänt med fem segrar. Laget jagade sin sjätte seger när Ystads BS kom på besök och det blev inga problem att infria detta. Bjuvlaget var totalt överlägset och vann med 19-1 och var snubblande nära en maxpoängare. Agneta Eriksson–Jonny Jönsson satte dock käppar i hjulet genom att ta ystadlagets enda banpoäng.

Tomelilla BK F gjorde liksom klubbens A-lag processen kort med sin motståndare i lördags. Gästande Scania hamnade direkt i underläge med 0-10 och TBK körde på hela vägen. 17-3 vann TBK F med och därmed behåller man sin plats i tabellens topp. Kenneth Dahlström duktig med 871 poäng. En av "Dalas" bästa matcher i höst.

Thomas Persson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons