Annons

Pojklag från Skurups IBK gick till Skånefinal

Skurups IBK verkar gå en ljus framtid till mötes. Vid Skånemästerskapen i innebandy skrällde klubbens P03-lag och tog sig ända fram till final.
Innebandy • Publicerad 29 mars 2017
"Krigargänget" i Skurups IBK tog sig hela vägen till final i Skånemästerskapen i innebandy. En stor framgång för  P03-laget. Foto: Privat
"Krigargänget" i Skurups IBK tog sig hela vägen till final i Skånemästerskapen i innebandy. En stor framgång för P03-laget. Foto: Privat

Prestationen är en av de bästa någonsin som ett ungdomslag från Skurups IBK har svarat för. Laget var inte alls favorittippat och att bara avancera från det inledande gruppspelet – man slutade tvåa i gruppen – var en stark insats.

– Som ledare hade vi lite på känn att det kunde hända något, men för de flesta var det en stor överraskning. Vi var underdogs, säger tränaren Rickard Nilsson.

Annons

– Men vi kände redan under Gothia cup i Göteborg att det hände något med laget. Killarna blev mer sammansvetsade på och utanför planen och fick mer spelförståelse. Då började vi också köra med fasta kedjor, säger tränaren Rickard Nilsson.

I kvartsfinalen ställdes Skurup mot Malmö FBC. Skurupskillarna vände underläge 1-3 till 3-3 och fixade fram en förlängning. Denna blev mållös och i det följande straffslagsavgörandet var det Skurup som drog det längsta strået.

– Efter vändningen var det ett härligt flow i laget och det tog vi med oss in i "sudden” och i straffarna. Malmö satte inte en enda straff på oss, säger Nilsson.

I semifinalen besegrades Höllviken med 3-2 efter mycket bra spel.

Finalen mot IBK Lund slutade med 0-4 i nacken. Men fram tills två minuter återstod var det nerv. Så länge var ställningen 0-1…

– Vi krigade hela matchen, killarna gav det verkligen ett försök. Alla förtjänar beröm, men målvakten Jonathan Nilsson blev matchens lirare och August Berndtsson visade genomgående vilken driven spelare han är, säger Rickard Nilsson.

Skurups duktiga juniorlag på tjejsidan gjorde också en stark prestation, om än inte lika oväntad, när man tog sig till semifinal i sin klass.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons