Annons

Polisen fick inte träffa Woods

Räddade Tiger Woods svenska fru honom ur den kraschade bilen, eller jagade hon honom med en golfklubba? När poliserna skulle fråga ut paret om det mystiska dramat i fredags fick de beskedet att återkomma.
Sport • Publicerad 28 november 2009
Räddade Tiger Woods svenska fru Elin Nordegren honom ur den kraschade bilen, eller jagade hon honom med golfklubba? Till höger bilder på säkerhetsvakterna som samlades kring parets hem efter olyckan. Bilder: Scanpix
Räddade Tiger Woods svenska fru Elin Nordegren honom ur den kraschade bilen, eller jagade hon honom med golfklubba? Till höger bilder på säkerhetsvakterna som samlades kring parets hem efter olyckan. Bilder: ScanpixFoto: 

Poliserna, som under lördagseftermiddagen skulle träffa Tiger Woods och hans hustru Elin Nordegren, fick veta att golflegenden "inte var anträffbar" och att utfrågningen fick vänta till söndagen.

- Polismyndigheten Florida Highway Patrol (FHP) har fått information om att Woods och hans fru inte var tillgängliga för att bli utfrågade. . . som vi först hade planerat, sade polistalesmannen Kim Montes.

Annons

- Meddelandet kom från Woods agent. Poliserna ombads att komma tillbaka i morgon (söndag).

Polisen hittade Woods och hans fru utanför parets lyxvilla i Orlandoförorten Windermere vid halvtretiden i fredags morse. Båda befann sig utanför bilen, som hade kraschat mot en brandpost och ett träd.

Nordegren har enligt amerikanska medier berättat för polisen att hon rusade ut när hon insåg att maken hade kraschat, och slog in bilrutorna med en golfklubba för att kunna rädda honom.

Men enligt nöjessajten TMZ, som är kontroversiell men ofta har erkänt bra källor när det gäller kändisvärlden, hade paret snarare grälat. Woods försökte då fly i sin Cadillac Escalade, medan Nordegren jagade honom och pucklade på bilen med golfklubban.

Om det stämmer kan båda bli aktuella för åtal för trafik- eller våldsbrott.

Till mystiken bidrar att polisen hittade Woods liggande på marken blodig och halvt medvetslös efter kraschen. Detta trots att han bara hann ett 20-tal meter med bilen och att farten var så låg att krockkuddarna inte utlöstes.

Nästa golftävling Tiger Woods har inplanerad är Chevron World Challenge i Kalifornien, som inleds på torsdag.

TTSpektra
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons