Annons

Populär NHL-slagskämpe död

Förre NHL-profilen och slagskämpen Gino Odjick har dött i hjärtattack vid 52 års ålder.
Kanadensaren blev en publikfavorit för sitt fysiska spel i Vancouver Canucks där han spelade under åtta säsonger mellan 1990 och 1998.
Ishockey • Publicerad 16 januari 2023
Gino Odjick. Arkivbild.
Gino Odjick. Arkivbild.Foto: Darryl Dyck/AP/TT

– Det är väldigt tråkigt att höra, han var en väldigt varm och okomplicerad person som var omtyckt av alla. På isen spelade han med mycket passion och skyddade sina lagkamrater i vått och torrt, säger förre lagkamraten Markus Näslund till Aftonbladet.

Bland annat skyddade han Pavel Bure under ryssens första år i NHL då de två var kedjekamrater.

Annons

Han gjorde också fyra NHL-säsonger i New York Islanders, Philadelphia och Montreal.

Odjick blev 2014 diagnostiserad för den sällsynta och allvarliga sjukdomen AL-amyloidos som innebär att speciella proteiner ansamlas i hjärtat. Vid tiden för diagnosen visste inte läkarna hur länge han skulle leva, men varnade honom för att det kunde handla om veckor eller månader, skriver nhl.com.

Odjick gjorde 137 poäng, 64 mål och 73 assist, och hade 2 567 utvisningsminuter på sina 605 NHL-matcher i karriären.

Gino Odjick växte upp Kitigan Zibi, ett litet reservat i Quebec, Kanada, och prisades för sin roll som företrädare för ursprungsbefolkningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons