Annons

Populärt med brottning på lovet

Sportlovsaktiviteterna är många i regionen. En av dem är brottning i Svarte som på måndagskvällen arrangerades i Marsvinsholms IF:s lokaler. Uppslutningen var imponerande. Liksom brottarnas inställning.
Svarte • Publicerad 18 februari 2019
Det var full fart på brottningspasset i Svarte på måndagskvällen.
Det var full fart på brottningspasset i Svarte på måndagskvällen.Foto: Ulf Gummesson

23 brottare varav 13 nybörjare var med på passet där de fick ge sig in i brottningens värld. Och det är en värld där man inte ska vara rädd för att ta i eller ta ut sig. Även på detta prova på-pass fick barnen kämpa under vissa övningar och de gjorde utan att klaga.

– Det var superbra. Det brukar faktiskt skilja ut sig mer när det är många nya, men så var det inte i dag. De kämpade på bra allihop, det var roligt, säger Johannes Andersson, som ledde passet tillsammans med Kristian Farkas och Ola Molin.

Annons

I Marsvinsholms IF har brottningen fått ett uppsving igen och man var glada över att så många kommit till sportlovsbrottningen.

– Det är uppskattat. De tre, fyra senaste åren har brottningen fått lite nytändning. På vår nybörjarträning som vi har på onsdagar ligger vi på ungefär 20 brottare varje träning. Jag tror säkert det kommer några från i dag på nästa pass, säger Johannes Andersson.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons