Annons

Prestige på spel i ÖP-hallen

Efter segern senast mot Lindesberg väntar Lugi i nästa omgång för Ystads IF. Matchen i handbollens elitserie spelas klockan fyra på söndag kväll.
Sport • Publicerad 27 november 2009
Johan Zanotti, assisterande tränare i Lugi, och Torben Winther, YIF:s tränare. Arkivbilder.
Johan Zanotti, assisterande tränare i Lugi, och Torben Winther, YIF:s tränare. Arkivbilder.Foto: 

– Det blir en tuff match. Det är ingen överraskning att Lugi spelat så bra och att de är med och skuggar i toppen, jag hade dem som en av mina favoriter inför säsongen. De är stora, tunga och har bra spelare på alla positioner. Plus att de har bra målvakter. För mig har det bara varit en tidsfråga innan de skulle få ihop ett riktigt bra kollektiv, säger Torben Winther, YIF:s tränare.

Johan Zanotti, färgstark assisterande tränare i Lugi ser fram mot matchen:

Annons

– Jag såg Ystads IF mot Lindesberg senast och de var riktigt bra. De har fått en bra rollfördelning och det är alltid viktigt. Konrad (Rasmussen) och Seifert (Sebastian) tog mycket ansvar och YIF vann rättvist. Det blir en intressant match på söndag och jag hoppas att det kommer mycket publik.

Om Lugis insats hittills:

– Vi började säsongen dåligt, men sedan har det gått bättre och bättre. Vi spelar efter våra resurser och gör det bra.

Är det de två bästa lagen i Skåne som möts?

– Njae... Jag tycker att H 43 har ett bra lag, och Malmö har ju överraskat och spelat väldigt bra. Sedan har vi Helsingborg som vann senast... Skåne är en maktfaktor i svensk handboll, så mycket kan jag i alla fall säga.

Lugi åker till Ystad med ordinarie lag. I YIF däremot saknas Pierre Hammarstrand och förmodligen även Hasse Karlsson. Den sistnämnde har opererat blindtarmen och är inte i speldugligt skick. Björn Grön som var sjuk mot Lindesberg är däremot åter tillgänglig.

(YA)
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons