Raffel när Skurup föll

Den tidiga seriefinalen i Skurupshallen blev precis så jämn, hård, tajt och underhållande som förväntat.
Sport • Publicerad 20 november 2006
Tobias Ekman storspelade i Skurupskassen och såg till att det blev nerv och dramatik i den tidiga seriefinalen mot Höllviken – en match som Skurup till sist förlorade med uddamålet. Bild: Ronney LantzFoto:

Och avslutningen blev högoktanig med kvitteringsbollar som dansade på mållinjen och spänning till sista sekund. Men Skurup hade inte marginalerna på sin sida denna eftermiddag och fick se sig besegrade med 5–6 av nya serieledarna Höllviken.

– Vilken match! Riktigt härlig underhållning och det är bara synd att vi inte får en pinne med oss. Tycker i alla fall att vi föll med flaggan i topp för det är svårt att komma tillbaka efter en sådan dålig start vi hade, sade Skurups tränare Peter Åkesson.

Målmässigt fick dock hemmalaget en kalasstart med ledning redan efter 30 sekunder. Men spelmässigt var det tamt och Höllviken visade upp en betydligt bättre glöd och offervilja. Detta gav snabbt utdelning och gästerna hann både kvittera och ta ledningen innan halva första perioden var spelad.

Visserligen hade Skurup tre stolpträffar i den första men man var alldeles för snälla och omständliga framför eget mål och det var det som var skillnaden lagen emellan.

Andra perioden såg sedan ut på ett liknande sätt men ett powerplay i mitten av perioden såg ut att vända matchen. Skurup fick härlig rull på bollen och visade upp en aggressivitet som man inte varit i närheten av tidigare i matchen.

Skurup lyckades också reducera till 2–3 men knappt har bläcket hunnit torka förrän man var tillbaka i "gå-bandyn" igen och en Höllvikenspelare sprang från eget mål, genom hela Skurup, och gjorde mål.

Det var stundtals Skurups fenomenala målvakt Tobias Ekman som ensam höll sitt lag kvar i matchen och bland annat så räddade han två straffar i den andra perioden!

Tobbe strålande

– De hade lite bättre inställning än oss. Men vi gjorde dom bra och stod för mängder av juniormisstag. Men Tobbe i målet var grym och alla fortsatte kämpa och även de som fick vila lite mer i sista visade härligt hjärta vilket är oerhört viktigt och glädjande, fortsatte Peter.

Sista perioden dominerade sedan Skurup totalt och var väl värda minst en poäng.

I takt med att matchuret tickade iväg steg också trycket i hallen och publiken skapade en härlig inramning och avslutning på matchen.

Innebandy är som gjort för att vara en publiksport med vansinnigt högt tempo och inte en livlös sekund. Bättre lördagsunderhållning får man leta efter och står valet mellan Tipslördag och innebandy vinner innebandyn tio gånger av tio.

Mattias Jeppsson

Matchfakta

Skurup–Höllviken 5–6

(1–2, 2–3, 2–1)

Målen: 1–0 Robin Nilsson, 2–3 Steven Johansson, 3–4 Niklas Ohlsson, 4–5 Robin Nilsson, 5–6 Martin Kalén.