Annons

Rasmus klar för OS

I går blev det äntligen klart: Rasmus Lundgren är uttagen i Sveriges kälkhockeylandslag, som ska delta i paralympics i Turin.– Jag blev jätte-glad, säger Rasmus, om beskedet.
Sport • Publicerad 25 januari 2006
Rasmus Lundgren
Rasmus LundgrenFoto: 

Det har varit en lång väntan. Den 25 januari var ett spikat datum.

Det var då 14-åriga Rasmus Lundgren skulle få veta om han skulle få vara med i OS eller inte. Han skulle få veta om hans dröm skulle bli sann eller inte.

Annons

Med andra ord hade han svårt att somna kvällen före beskedet.

Eller förresten – det hade han inte alls.

– Nej, jag kunde sova. Jag tänkte inte så mycket på det, för jag hade annat att tänka på, säger Rasmus Lundgren.

Hur som helst. En dröm har gått i uppfyllelse för Rasmus. Och redan nästa helg ska han samlas med den övriga truppen och få information, kläder och väskor, som endast ges till ett fåtal lyckligt utvalda idrottare – de som blivit uttagna till OS.

Faktum är att Rasmus är ensam i sydöstra Skåne om att delta i Turin. Han blir således vår enda representant där nere.

– Det är mycket stort, säger han. Den 6 mars åker kälkhockeylandslaget, Tre Kronor, ned till Italien. I gruppspelet ställs man mot USA, Japan och England. De två bästa lagen går vidare till slutspel.

Om Sverige ska följa det mål som Rasmus har satt upp, så är man ett av de två grupplagen som tar sig till semifinal. Väl där är det vinst som gäller, precis som i den efterföljande finalen:

– Jag vill vinna. Om man inte är målmedveten så når man inte framåt och jag tycker inte om att förlora.

Vare sig det blir guld, silver, brons eller ingenting, tar inte drömmarna slut vid OS i Turin. Rasmus har redan ett annat imponerande mål i sikte: Sommar-OS.

– Jag vill komma med i landslaget i rullstolsbasket. Jag tror inte jag är med till OS i Peking, men efter det kanske.

Annons

Paralympics i Turin, avgörs mellan 10 och 19 mars.

Ulf Gummesson

0411– 55 78 72

ulf.gummesson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons