Annons

Regnet sänkte Alex Norén

Alex Norén var på väg mot sin bästa placering på PGA-touren på över två år. Då föll regnet över Hilton Head i South Carolina och ställde till det för svensken.
När solen kom tillbaka kunde i stället Webb Simpson dra ifrån och vinna tävlingen.
Golf • Publicerad 22 juni 2020
Alex Norén under slutrundan i Hilton Head Island, South Carolina.
Alex Norén under slutrundan i Hilton Head Island, South Carolina.Foto: Gerry Broome/AP/TT

Svenske Alex Norén, som inledde söndagen bara tre slag från ledningen, låg under kvällen ett tag på sjätte plats. Men ett regnoväder drog över kustområdet i South Carolina och allt spel fick pausas. Efter uppehållet fick han inte till spelet lika bra som tidigare under helgen och föll i resultatlistan.

Via två bogeys och en birdie på de sista nio hålen gav hans totalt -14 en delad 21:a plats, åtta slag från segern. Han var därmed en bit från toppstriden, som var mycket jämn. När ledarbollen i skymningen slog ut på det 16:e hålet låg sex spelare inom ett slag, men till slut kunde ingen hota Webb Simpson.

Annons

Amerikanen avslutade med fem birdies på de sex sista hålen och fick nervöst vänta in slutbollen och vad han trodde skulle bli ett särspel. Men när mexikanen Abraham Ancer inte riktigt fick till inspelet och därpå inte kunde sänka sin långa birdieputt var Simpsons sjunde PGA-tourseger i hamn.

– Det har varit en galen dag, sade han i tv-sändningen från Hilton Head.

– Det såg ut som att vi inte skulle kunna spela klart i dag och jag hade börjat höra mig för om någonstans att sova. Men det är fantastiskt att stå här nu.

Den nordamerikanska proffstouren fortsätter härnäst till Cromwell i Connecticut nästa helg, även då spelas golfen utan publik på plats runt banan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons