Annons

Rejäl skräll av Ystads IF

När man minst anar det slår Ystads IF till. I Staffanstorp svarade YIF för en rejäl skräll när man besegrade hemmalaget med 12–7 efter en kämpamatch. Tyvärr föll man sedan i Trelleborg mot gruppettan Borgen F med 8–12.
Sport • Publicerad 23 november 2008

Tydligen är det bortaplan som gäller för Ystads IF. Fem av sju inspelade poäng i höst har tagits på bortaplan och det är inte första säsongen som laget gör bra ifrån sig på bortaplan.

Det var nog ingen som räknat med att Staffanstorp skulle förlora till Ystadslaget, som verkligen haft det motigt under hösten.

Annons

Man har hela tiden fått plottra i laget på grund av skador, sjukdom och annat som stört.

Magnus Paulsson som gjorde comeback i förra omgången efter en tumskada, svarade nu för en riktigt vass insats i Staffanstorp. 832 och lagbäst tyder på att Magnus är på gång.

YIF trampade gasen i botten direkt och det var nog många som höjde på ögonbrynen över Ystadslagets inledning. De flesta i Staffanstorp var nog chockade för de kom aldrig igång och YIF hade avgjort via 11–3 i de tre första serierna.

Ännu en skräll i Trelleborg var väl för mycket begärt. Borgen gruppetta tog snabbt taktpinnen och YIF hade de tungt i inledningen. Borgen fick grepp om matchen och även här var det avgjort efter tre serier.

Synd för YIF avslutade snyggt med 1 611 och hade de hittat linjen tidigare kunde det blivit lite spänning.

I denna match var det Tomas Johansson 864 och Rikard Persson 839 som var bäst.

Thomas Persson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons