Annons

Reste till Belgien – utan "Blåvitts" vetskap

Fotboll • Publicerad 5 juli 2020
IFK Göteborgs Victor Wernersson reste ner till Belgien och skrev på för Mechelen utan IFK Göteborgs vetskap. Arkivbild.
IFK Göteborgs Victor Wernersson reste ner till Belgien och skrev på för Mechelen utan IFK Göteborgs vetskap. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

I går bekräftade belgiska Mechelen att IFK Göteborgs vänsterback Victor Wernerson hade skrivit på ett kontrakt med klubben som sträcker sig till 2024.

Men när Mechelen på sociala medier publicerade en bild på den 24-årige spelaren iförd lagets matchtröja kom det som en överraskning för IFK Göteborg.

Annons

– Jag visste inte om att han var i Belgien i går. Med IFK-hjärta känns det inte klockrent att se honom i en Mechelen-tröja samtidigt som han har kontrakt här, säger sportchefen Kennet Andersson till GT.

Han är kritisk till Wernerssons agerande.

– Jag tror inte så mycket på bestraffning. Men för framtiden måste man ändå säga att det inte känns bra, att han missar träning dagen innan match. Det ska jag vara helt ärlig och säga. Spelare och rådgivare måste förstå att det inte är så här man förhåller sig till elitfotboll.

Wernersson finns med i IFK Göteborgs matchtrupp till måndagens möte med IFK Norrköping. Hans kontrakt med "Blåvitt" sträcker sig året ut.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons