unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Reste till Belgien – utan "Blåvitts" vetskap

IFK Göteborgs Victor Wernersson reste ner till Belgien och skrev på för Mechelen utan IFK Göteborgs vetskap. Arkivbild.
IFK Göteborgs Victor Wernersson reste ner till Belgien och skrev på för Mechelen utan IFK Göteborgs vetskap. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

I går bekräftade belgiska Mechelen att IFK Göteborgs vänsterback Victor Wernerson hade skrivit på ett kontrakt med klubben som sträcker sig till 2024.

Men när Mechelen på sociala medier publicerade en bild på den 24-årige spelaren iförd lagets matchtröja kom det som en överraskning för IFK Göteborg.

– Jag visste inte om att han var i Belgien i går. Med IFK-hjärta känns det inte klockrent att se honom i en Mechelen-tröja samtidigt som han har kontrakt här, säger sportchefen Kennet Andersson till GT.

Han är kritisk till Wernerssons agerande.

– Jag tror inte så mycket på bestraffning. Men för framtiden måste man ändå säga att det inte känns bra, att han missar träning dagen innan match. Det ska jag vara helt ärlig och säga. Spelare och rådgivare måste förstå att det inte är så här man förhåller sig till elitfotboll.

Wernersson finns med i IFK Göteborgs matchtrupp till måndagens möte med IFK Norrköping. Hans kontrakt med "Blåvitt" sträcker sig året ut.