unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Revbensskadad Stenson nyfiken på Sörenstam

Henrik Stenson är nyfiken på Annika Sörenstams återkomst.
Han vet vad hon går för.
Nyfiken på Annika Sörenstam och ont i revbenen. Det är läget för stunden för Henrik Stenson.
Nyfiken på Annika Sörenstam och ont i revbenen. Det är läget för stunden för Henrik Stenson.
Foto: Matt Slocum/AP/TT

I Orlando, Florida, bor familjen Stenson nära Sörenstam och hennes familj. Tidigare i vintras gick de två en halv runda tillsammans.

– Jag spelade nio hål med henne innan jag stack till Mellanöstern och tävlingarna där. Det var inte många missade fairways från henne, säger Sveriges främste manlige golfare.

Stenson vill inte lägga för mycket press på Sörenstam, nu när hon efter över tolv år återkommer på LPGA-touren. Sörenstam slår ut 18.25 på torsdagskvällen, svensk tid, i Lake Nona.

Inte sätta onödig press

Samtidigt kittlar det Henrik Stenson att se hur hon står sig mot dagens stjärnor.

– Jag tror att hon kan göra ett hyfsat bra försök, men man ska inte dra upp förväntningarna något alldeles galet.

– Konkurrensen... den går fort fram. Det är klart att hemmabana och att hon är sugen kan tala för henne. Vi hoppas att hon ska kunna få en bra tävling, men att hon ska blanda sig i segerstriden... det är bara att sätta onödig press.

– Hon har varit borta från tävlingar länge, men samtidigt är hon en av de bästa kvinnliga golfare vi sett. Hon får förlita sig på rutin och det jobb hon gjort innan, säger Stenson.

Han tror inte att Sörenstam har några avsikter att dyka upp regelbundet på touren.

– Senast jag pratade med Annika hade hon inte planerat 23 tävlingar i år. Någon comeback tror jag inte det är på det viset, men en comeback i tävlingssammanhang är det väl på ett sätt. Vad jag har förstått har hon tankar på att att vara med i några tävlingar, säger Stenson.

"Nog lite nervös"

– Lake Nona är ett utmärkt tillfälle att kunna spela på hemmabanan. Jag tro att hon nog är lite lätt nervös, säger Stenson som från sitt hem kan följa Sörenstam & Co.

– Jag kan se hur det 13:e hålet går för alla, så några glimtar hinner vi nog med.

Stenson har inte en riktigt klar bild över Sörenstams förmåga. Detsamma gäller synen han har på sig själv just nu.

Det tunga förra året följdes av en knackig säsongsstart. Till råga på allt föll han under skidåkning med familjen, skadade revbenen och har inte kunnat slå slag fullt ut på två veckor.

Vurpade på skidor

– Det var en lätt liten vurpa. Man ska både hålla reda på var barnen befinner sig och var man själv befinner sig. Det hade kommit rätt mycket nysnö, jag fick ett felskär och skidan löste ut. Innan man hinner reagera ligger man i backen.

– Jag fick en liten smäll på revbenen på högersidan. Det kändes av rätt ordentligt efter några dagar. Det är betydligt bättre och går åt rätt håll, men jag ska inte säga att jag känner mig hundra procent återställd.

– Jag ska ut och slå bollar ordentligt nu för första gånger på drygt två veckor, säger han via länk från Florida.

Stenson räknar med att spela Arnold Palmer Invitational på PGA-touren.

– Gör det bara lite ont ska det inte hindra mig från att spela i nästa vecka. I nuläget är jag inte orolig för att det ska vara någon fara, säger han.