Annons

Richard Nilsson har fastnat för enduro

Tomelillas motocross-ess Richard Nilsson har haft en tung tid fylld av skador. Men nu är han i gång igen – med enduro.
Sport • Publicerad 25 november 2008
Richard Nilsson, Tomelilla MK, gjorde en succédebut i enduro. Arkivbild: Sprisse Nilsson
Richard Nilsson, Tomelilla MK, gjorde en succédebut i enduro. Arkivbild: Sprisse NilssonFoto: 

I en tävling i Landskrona, där man körde i skogs- och ängsterräng, samt på motocrossbana gjorde Richard Nilsson sin första endurotävling.

Debuten slutade imponerande nog med en pallplats. Richard blev trea bakom i sammanhanget välkända namn som vinnaren Robin Ember, Eksjö, och tvåan Jonas Engdahl, Landskrona.

Annons

– Det var riktigt roligt att köra. Jag var på väg upp mot andraplatsen men på sista varvet var jag helt slut, berättar Richard.

Loppet kördes tio varv runt den tolv kilometer långa banan. I drygt två och en halv timme kämpade förarna i den omväxlande terrängen.

Tomelilla MK fick ytterligare en pallplacering i tävlingen.

I juniorklassen gjorde nyblivne junioren Fredrik Holmqvist ett starkt lopp och slutade tvåa.

För Richard Nilssons del lär det bli fler endurolopp i framtiden. Han förklarar att han fastnat för sporten och att han i nuläget inte vet vilka förutsättningar han har för en ny satsning på motocross.

– Jag har lite problem med knäna ännu så jag vet inte på vilken nivå jag kan träna. Nu kör jag bara för att det är roligt så får vi se vad som händer sedan. Helt klart har detta varit ett mellanår för mig, säger Richard Nilsson.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons