Annons

Rissveds åttonde SM-guld – öppnar för VM

OS-guldmedaljören i mountainbike, Jenny Rissveds, hade inte tänkt att hon skulle köra VM och världscupen i år.
Nu har hon ändrat sig.
Mountainbike • Publicerad 20 september 2020
Em nöjd Jenny Rissveds efter SM-segern.
Em nöjd Jenny Rissveds efter SM-segern.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Hon säger till Dagens Nyheter att hon bestämt sig för att inte undvika tävlingarna tills hon själv tycker att hon är optimalt förberedd.

– Jag måste utmana mig själv att våga visa upp mig, och inte gömma mig bakom att jag inte är optimalt förberedd. Det är en mental utmaning för mig, det som kommer, säger hon.

Annons

Hon har bestämt sig för att köra världscuptävlingarna i Nové Mesto om två veckor, och om hon blir uttagen vill hon köra VM i oktober.

Sannolikt blir Rissveds uttagen. Hon vann söndagens SM-tävling i cross-country i Göteborg och tog därmed sitt åttonde SM-guld. Falu CK-cyklisten var 24 sekunder före Emma Belforth, CKK Master, och 1.56 minuter före Linn Gustafzzon, ML Sports Club.

I juli fick Rissveds sin andra hjärnskakning på mindre än ett år.

Rissveds tog sitt OS-guld i Rio de Janeiro 2016 som 22-åring, men drabbades därefter av depression och ätstörningar och var borta från tävlingsbanorna i två år. Hon gjorde comeback i fjol och vann bland annat en världscuptävling.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons