Annons

Rockets trea i egen turnering

Ystad Rockets vann sin grupp men fick ge sig i slutspelet i sin egen turnering – Limhamn Griffins vann Rockets cup för U19-lag utan att egentligen ha varit särskilt hotade.
Sport • Publicerad 20 december 2011
Foto: Albin Brönmark
Foto: Albin Brönmark
Foto: Albin Brönmark
Foto: Albin Brönmark

Malmölaget hade egentligen bara problem i sin första gruppspelsmatch mot Herlev Rebels, som avgjordes i sista minuten med matchens enda touchdown. Annars var det raka spåret framåt för Limhamn, som inte släppte till en enda poäng bakåt i hela turneringen!

Rockets gjorde vad man skulle och tog sig vidare från gruppspelet, även om den första matchen mot Amager Demons blev en tät tillställning som slutade oavgjort, 0–0. Mot Fredrikssund var man dock klassen bättre och vann med 14–0 efter en bra laginsats av samtliga lagdelar. Därmed var Rockets klart för slutspel, men väl där blev det förluster mot såväl Griffins som Carlstad Crusaders. Värmlänningarna tog silver och Ystad brons.

Annons

Noterbart att fem av de nio deltagande lagen kom från andra sidan sundet.

– Visserligen är det ett mindre land, men de har lika många klubbar. Många av dem är i Köpenhamnsområdet, och det tar ju inte mer än någon timme för dem att bege sig till Skurup och Nils Holgersson-hallen, berättade Roland Rasmusson i arrangörsstaben.

Rödvitt var det även i Ytown Rockets, eftersom danska nyförvärvet Jacob Juelsen korades till sitt lags mest värdefulla spelare i turneringen.

– Vi startade ett samarbete med en klubb på Bornholm, men det är en ganska stor apparat att driva så som det ser ut nu kommer Jacob att spela hos oss. Det är en duktig running back som nog går rätt in i A-laget.

Per Lind utsågs till bäste spelare i Griffins och samma heder tillföll Kristian Kyulenstjerna i Carlstad.

Ann-Louise Olander
Sören Simonsen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons