Annons

Rögle körde över Växjö – förlängde sviten

Rögle hemmabesegrade Växjö och byggde på sin 15 matcher raka segersvit i Catena Arena.
Ishockey • Publicerad 6 december 2020
Rögle vann mot Växjö med 4–2. Arkivbild.
Rögle vann mot Växjö med 4–2. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det var en toppmatch där Växjö kom till spel med chans att sätta nytt SHL-rekord för antal hållna nollor i följd. Men man skulle snabbt bli varse om att man gästade ett Rögle som inte förlorat i Catena Arena sedan den 25 januari och som lämnat samtliga sex hemmamatcher denna säsong med tre poäng.

Niklas Hansson gjorde 1-0 redan efter fem minuter och tvåan satte poängkungen Simon Ryfors när han visade varför Rögle är ligans bästa powerplay-lag.

Annons

Målet var hans elfte för säsongen.

– Tränaren litar på mig och självförtroendet stiger. Det i kombination med allt jobb jag lagt ner gör att det klaffar, säger Ryfors som kort senare spelat klart för kvällen.

Handgemäng i första perioden

För 14 minuter in i matchen utbröt ett slagsmål mitt på isen mellan just Ryfors och Växjös Emil Sylvegård.

Åsikterna går i sär kring exakt vad som hände.

Växjötränaren Sam Hallam:

– Jag tror det hade varit ganska lugnt om det inte hade kommit in en tredje kille som började rycka och dra. Hade det bara fått vara de två så hade båda spelarna fått 2+2 och så hade det inte varit någon fara.

Cam Abbott:

– Detta är det fina med att vi har våra egna hjärnor och kan bilda våra egna åsikter. Jag känner att situationen startade med en tackling från en blind vinkel som blev en överraskning för Simon. Detta var smart av Sylvegård, för Simon är vår bäste poängplockare. Han ser till att Simon hamnar på marken och fasthållen om huvudet. Ja, vi har en tredje kille som kommer in, men det kan man förvänta sig då, säger Rögletränaren och ställer sig kritisk till domarnas bedömning.

– Det är ganska svagt att ge båda matchstraff till båda. Jag hoppas att de kommunicerar bakgrunden till beslutet de tog, för det är helt emot hur jag såg vad som hände.

"Då hoppar han på mig"

Ryfors själv menar att Sylvegårds tackling initierade grälet.

Annons

– Sedan ger jag honom ett litet slag med klubban som omöjligt kan göra ont och då hoppar han på mig. Då finns inget annat att göra än att försöka försvara sig. Jag kan tycka att det är lite fegt av domarna att välja att ta ut båda när ansvaret ligger på honom, löjligt.

Resten av 4-2-matchen såg Simon Ryfors tillsammans med vänner i en loge på Catana Arenas övre etage. Till underhållningen åt han oxfilé. Frågan är om den smakat lika gott om Rögle inte byggt på den där segersviten.

– Det pirrade lite i kroppen, men jag kände mig trygg med lagets insats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons