Annons

Arg Leksandmålvakt: "Dålig på att hantera orättvisor"

Efter 2–3-förlusten i åttondelsfinalen mot Rögle var Leksandsmålvakten Mantas Armalis arg både på isen och i spelargången efteråt.
– Jag är dålig på att hantera det som jag anser är orättvisor, säger han och syftar på domarinsatsen.
Resultatet tvingade fram en tredje och avgörande match på tisdag.
Ishockey • Publicerad 13 mars 2023
Leksands målvakt Mantas Armalis tas om hand efter den hårda tacklingen av Rögles Ludvig Larsson
Leksands målvakt Mantas Armalis tas om hand efter den hårda tacklingen av Rögles Ludvig LarssonFoto: Ulf Palm/TT

I den första perioden var Mantas Armalis nere för räkning efter att ha fått en tackling mot huvudet av Rögles Ludvig Larsson, som fick fem minuter och matchstraff.

– Jag har aldrig fått så många smällar mot huvudet som den här säsongen. Man får höra att det blir bättre och bättre för oss målvakter, men jag ser inte det, säger Mantas Armalis, som efter matchen ger ett diffust svar på frågan hur han mår efter tacklingen:

Annons

– Jag mår okej, vad jag vet. Vi får se.

TT: Är du orolig att det uppstår problem i kväll som kan ställa till det för dig i tisdagens avgörande match?

– Det är väldigt speciellt med huvudskador. Det verkar som att nacken har tagit det mesta av smällen, vilket är positivt. Men just nu mår jag bra och jag tror att vi har koll på det, säger Armalis och förklarar varför han låg kvar så länge på isen efter tacklingen:

– Det gjorde väldigt ont i huvudet. Jag har inte fått ta emot så många sådana smällar. Man vet aldrig hur kroppen ska reagera.

Extra oroligt blev det i Leksands hemmaborg eftersom reservmålvakten är den orutinerade junioren Gustaf Albihn. Mantas Armalis fick inte bli allvarligt skadad.

Rasande på domaren

Han fortsatte spela och några minuter senare blev han rasande när Leksand fick flera utvisningar som gjorde att Rögle kom in i matchen:

Det var heta ord mellan honom och en av domarna:

– Domaren sade att jag måste lugna ner mig. Det har han helt rätt i. Jag får inte explodera på det sätt som jag gör. Det är väldigt känsloladdat, men jag är dåligt på att hantera det som jag anser är orättvisor.

TT: Tycker du att Leksand förtjänade utvisningarna?

– Jag tycker inte det, eller så borde det vara lika åt andra hållet.

Annons

Leksand dominerade mycket av spelet, men förlorade. Det svider för Armalis:

– Vi är det bättre laget. Men de (Rögle) är det effektivare laget och det är effektiviteten som i slutändan avgör om man vinner en match. I morgon (tisdag) ska vi spela samma spel som vi gjorde i dag. Då vinner vi, säger Leksandsmålvakten.

Hoppas på spel

På tisdagsförmiddagen avgörs om Rögles Ludvig Larsson får spela den avgörande matchen efter matchstraffet.

– Jag hoppas att jag får spela. Jag hade inga intentioner att skada honom. Jag försökte spela på pucken och ta mig runt honom. Hoppas att han är frisk och mår bra. Det var inte meningen att skada honom, säger Ludvig Larsson och fortsätter:

– Det var jobbigt att sätta laget i en sådan olycklig situation. Därför var det skönt och en lättnad för mig att vi kom undan med en vinst. Nu har vi chansen att vinna den här serien.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons