Annons

Rögle ny serieledare efter seger i toppmötet

Rögle kan fira jul som ny serieledare efter att ha vunnit ett högintensivt toppmöte mot Skellefteå med 3–0.
En av matchens stora lirare var målvakten Christoffer Rifalk som höll nollan för första gången.
Ishockey • Publicerad 11 december 2021
Rögles Christoffer Rifalk höll nollan för första gången i höst. Arkivbild.
Rögles Christoffer Rifalk höll nollan för första gången i höst. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren / TT

Rifalk motade samtliga 35 skott som avlossades mot honom.

– Det var en tajt match så det var extra skönt att vi kan åka härifrån med tre poäng, säger han efter segern.

Annons

Målvakten fortsätter:

– Det tog sin lilla tid innan första nollan kom, men jag har hela tiden försökt att spela konsekvent och lita på mitt spel. I dag hade jag också mycket hjälp av alla klubbor som kom emellan.

Spelar som bäst på gränsen

En annan av Rögles förgrundsfigurer var Leon Bristedt som stod för ett mål, en assist och fyra utvisningsminuter. Den kvicke forwarden var stundtals lysande.

– Det är så jag försöker spela. När jag spelar som bäst ligger jag på gränsen. Fast de där utvisningarna var kanske onödiga, säger Bristedt, som presenterade sig direkt i den första perioden.

Matchinledningen var bländande. Det var Skellefteå som tog befälet med en högfartshockey som aldrig tidigare den här säsongen.

Men Rögle stod pall för den inledande anstormningen – och tog ledningen i numerärt överläge efter 13.40. Då fick Leon Bristedt pucken mitt i slottet och satte ett handledsskott som blev otagbart intill hemmamålvakten Gustaf Lindvalls vänstra stolpe.

– De andra skapar en bra yta åt mig så att jag kan prickskjuta målet, säger Bristedt som strax efter att ha gett laget ledningen stoppade det som kunde ha blivit en Skellefteåkvittering genom att hindra Oscar Möller från att lägga in pucken i öppet mål.

Skellefteås segersvit bruten

Skellefteå kom till matchen med fyra raka segrar, medan Ängelholmslaget haft det tyngre en tid, med många skador och en rad förlängningsförluster.

Båda dessa sviter bröts nu i en match som hade slutspelskaraktär.

Ett par minuter in i mittenperioden utökade Rögle sin ledning till 2-0. Även det målet kom i powerplay när Eric Gelinas gjorde sitt första mål efter återkomsten från AHL. Framspelare: Leon Bristedt.

Annons

Skellefteå fortsatte att föra spelet även i den tredje perioden men lyckades inte få hål på Rögles täta försvar där Christoffer Rifalk var hundraprocentig. 3-0 gjordes i öppet mål av Tony Sund.

– Vår prestation är i det stora hela bra. Vi gör mycket bra – men vi gör ju inte mål, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson.

Med sin trepoängare passerade Rögle Frölunda i tabelltoppen och är ny serieledare.

– Är vi? Det visste jag inte. Jättekul såklart, det är ju där uppe vi vill ligga. Men halva serien är ju kvar så det är inget vi tänker på förrän i slutet av mars, säger Leon Bristedt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons