Annons

Roos tog brons efter drama: "En jobbig tävling"

Sista stöten och allt stod på spel – då slog Fanny Roos till.
Kulstötaren tog brons i inomhus-EM när hon stötte 18,42 meter.
– Det var en väldigt jobbig tävling, säger bronsmedaljören i SVT.
Friidrott • Publicerad 3 mars 2023
Fanny Roos säkrade brons.
Fanny Roos säkrade brons.Foto: FREDRIK SANDBERG /TT

Fanny Roos fick inte till tekniken när kulfinalen avgjordes under fredagskvällen. Roos hade stora svårigheter och när hon dessutom trampade över i det femte försöket var det inga muntra miner.

Men Roos gav sig inte – och i det sista försöket fick hon till det. Fanny Roos stötte 18,42 meter och klättrade från en åttonde till tredje plats och kunde därmed säkra bronsmedaljen. Det är också Sveriges första medalj i inomhus-EM i friidrott i Istanbul.

Annons

– Det var en väldigt jobbig tävling, väldigt kämpigt. Jag fick inte ihop det. Jag är nöjd att det räckte till brons, säger Fanny Roos i SVT.

Medaljen var Roos andra i mästerskapssammanhang. I inne-EM i polska Torun 2021 tog hon silver.

– Det blir lite hetsigt och jag missar. Det är små marginaler det handlar om och det gör mycket. Man har sex försök och det är det längsta som räknas. Jag kände i sista försöket att jag släppte kulan bättre, det var väldigt skönt och det betyder jättemycket med medalj. Att jag klättrar från åttonde till tredje är något jag kommer ta med mig också. Jag vänder på det, säger Fanny Roos.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons