Rörum straffade Skivarp

Rörums SK skrällde och slog ut Skivarps Gif i YA-cupen. Matchen gick till straffar där Rörum var starkast.
Fotboll/Simrishamn • Publicerad 5 april 2017

– Det blev så klart dramatiskt med straffarna och det kunde gå lite hur som helst, men denna gången hade vi tur att vinna. Jag var faktiskt rätt lugn under straffarna, sa Rörums tränare Magnus Knast.

Matchen som sådan var av relativt chansfattig art. Den första halvleken slutade mållös och i den andra tog division 5-laget Skivarp tag i taktpinnen på ett tydligare sätt än under de första 45 minuterna.

Men det krävdes en frispark för att göra mål. Bogi Einarsson sköt 0–1 på konstgräset i Simrishamn med en kvart kvar att spela. Knappt tio minuter från slutet valde sedan Rörum att slå sin bonusstraff, där Emil Nilsson var säkerheten själv.

– Att matchen slutade 1–1 var vi nöjda med och straffarna kom som en bonus för oss. Vi hade inget att förlora på dem, sa Magnus Knast.

Och förlorade gjorde man inte heller. Division 6-laget Rörum hade nerverna under kontroll och straffade Skivarp.

– Jag tror inte att de kom upp i sin rätta standard. De där sista tio procenten fick de nog inte med sig hit till Simrishamn. Det kanske inte är så kul att åka hit en tisdagskväll, sa Magnus Knast.

Nu får Rörum möta Sövestads IF i nästa omgång.

– Det är en seriekollega så det blir nog en ganska öppen historia. Vi gläder oss över segern här först så får vi ta den matchen sedan, sa Knast.