Annons

Rusning när JVM-biljetter släpptes

Det blev rusning när biljetterna till junior-VM i ishockey i Göteborg släpptes.
Juniorkronornas matcher mot Kanada och Finland sålde nästan slut – trots att det är drygt nio månader kvar till mästerskapet, skriver Dagens Nyheter.
Ishockey • Publicerad 2 mars 2023
Publikfest under junior-VM i Malmö för tio år sedan. Nu ser det at att bli likadant i Göteborg. Arkivbild.
Publikfest under junior-VM i Malmö för tio år sedan. Nu ser det at att bli likadant i Göteborg. Arkivbild.Foto: Ludvig Thunman / TT

– De senaste månaderna har vi märkt att intresset har varit stort, och det blev ett rejält tryck direkt på Ticketmaster. Vilket självklart är väldigt trevligt, säger JVM-generalen Mikael Haglund till DN.

Enligt Haglund förväntar arrangören att en del returer kan dyka upp och att det inte är kört att hitta biljetter under de närmaste månaderna.

Annons

Det är främst mötet med Kanada den 29 december och Finland den 31 december som i stort sett är slutsålda. Men även Sveriges premiär mot Lettland har sålt en hel del biljetter.

Junior-VM avgörs den 26 december-6 januari i Scandinavium och Frölundaborg. Sverige spelar samtliga sina matcher i Scandinavium.

Senast Sverige arrangerade JVM för herrar var 2014, då i Malmö. Sverige tog silver efter att ha förlorat finalen mot Finland.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons