Rynge vann seriefinalen

Rynges tränare Patrik Nordström sade i lördagens YA inför matchen "Vi är starka i 90 minuter, framför allt i andra halvlek". Inget kan bättre beskriva matchbilden, med facit i hand, efter Rynges 2– 1-vinst i seriefinalen mot Panamericano.
Sport • Publicerad 30 juli 2007
Rynges evigt unge Anders Kristensson, till höger, hade koll på det mesta i segermatchen mot Panamericano. 2– 1 och tre poäng gör att Rynge övertar serieledningen. Bild: Mark HanlonFoto:

Panamericano inledde matchen starkast, med ett tekniskt och passningsskickligt spel. Dock var passningarna mestadels i sidled. Krossbollarna och genomskärarna som då och då slogs av Panemericos ytterbackar stoppades säkert av Rynges backlinje. Trots att Rynges blixtsnabbe högerytter, David Holmqvist, hade inte mindre än tre gyllene lägen att sätta bollen i nät, var det Panamericano som ledde i pausvilan.

Ett missförstånd mellan Rynges backlinje och målvakten ledde till att bollen snöpligt kunde petas in efter endast fem minuter. Extra snöpligt eftersom det var Panamericanos enda riktiga målchans i första halvlek.

- De hade ett spelövertag de första 25 minuterna, då vi låg fel i positionerna. Men sedan i takt med att deras spel mattades av, tog vi över mer och mer, tyckte Patrik Nordström. Andra halvlek började trevande, men Rynge tog över mer och mer av spelet. Matchens domare hade fullt sjå med att vifta med gula kortet efter bortalagets efterslängar och fördröjande av spel.

Efter 15 minuter, fick Rynge en frispark strax utanför straffområdet. David Holmqvist tog revansch för sina tidigare missar, genom att slå frisparken rakt upp i krysset. Efter målet fortsatte Rynge mala på. Tio minuter före matchens slut stormade inhoppande Tim Hörman in från vänster i Panamericanos straffområde. Han siktade och laddade och fick se bollen gå ribba in uppe vid bortre krysset.

- Jag har fortfarande gåshud, sa Patrik Nordström efter matchen.

Panamericano hade en del chanser att kvittera under återstående matchtid men Michael Nilsson i Ryngemålet räddade säkert.

Smolk i glädjebägaren efter matchen var Panamericano-spelarnas uppträdande efter matchslut, med hotfulla glåpord och vägran av att tacka för matchen.

- Vilken urladdning! Vi var värda vinsten sett till hela matchen, vi kämpar som ett kollektiv i 90 minuter, menade en euforisk Ryngetränare.

Stort plus till ungdomarna Jakob Herswall, Tim Hörman, Johan Bondesson och Isac Lindblom, samt något äldre, men duktige, vänsterbacken Jonas Schor.

Roger Espersson

b Matchfakta

Rynge- Panamericano 2- 1 (0- 1)

Målen: 0- 1 Sebastian Parreira (5), 1- 1 David Holmqvist (52), 2- 1 Tim Hörman (79).